Porcuşorii de Guineea sunt animăluţe nepretenţioase

1 46845 original jpg jpeg

Originari din America de Sud, porcuşorii de Guineea sunt prietenii ideali dacă ai un program încărcat şi-ţi doreşti câteva animăluţe liniştite şi jucăuşe.

Pe aceeaşi temă:

Ursul polar,regele gheţarilor

7 lucruri pe care nu le ştiai despre elefanţi

Drăguţele rozătoare au fost aduse în Europa de către marinarii olandezi,în anul 1670. În mediul natural,ei trăiesc în familii,aşa că este indicat să-ţi achiziţionezi mai multe astfel de animăluţe. Când îi cumperi,ai grijă să aibă blăniţa sănătoasă şi lucioasă,nasul uscat şi să fie cât mai vioi.

Cum le amenajezi căsuţa

Porcuşorilor le place să fie luaţi în braţe şi alintaţi. Îi poţi ţine într-un acvariu de sticlă sau în recipiente special confecţionate din plastic,metal sau lemn,pe fundul cărora vei pune un strat de talaj de 5-10 cm. În primele zile,lasă-i să se acomodeze cu noul mediu de viaţă şi să exploreze noua casă,pentru ca ulterior să se simtă în siguranţă. Pune în căsuţa porcuşorului un vas pentru hrană,unul pentru apă,unul cu verdeaţă,un cristal de sare şi lasă-i un loc special pentru odihnă. Talajul din interiorul cuştii trebuie înlocuit o dată la două-trei zile. De asemenea,adaugă sub stratul de talaj nisip igienic pentru pisici,deoarece acesta va absorbi mirosurile neplăcute.

Au nevoie de multă vitamina C

Porcuşorii au nevoie de un climat răcoros de aproximativ 18-22 grade Celsius,dar nu mai puţin de 10-12 grade Celsius. Este bine să le faci baie doar dacă este strict necesar. În acest caz,foloseşte un şampon pentru bebeluşi. Porcuşorii au nevoie de hrană bogată în vitamina C. Ei îşi iau sursa necesară de vitamine din zarzavaturi,fructe şi din legume. Pe timpul iernii,când legumele se găsesc în cantităţi mult mai mici,este indicat să le pui în apă câteva picături dintr-o fiolă cu Vitamina C.

Pune-i să facă mişcare

Când ai timp să-i supraveghezi,lasă animăluţele să umble prin casă. Le place să inspecteze locuri noi şi au nevoie de mişcare. Ai grijă să nu roadă firele electrice sau plantele din casă. Porcuşorii adoră să se joace,aşa că le poţi confecţiona tunele din tuburile de hârtie igienică sau mingiuţe din coli de hârtie. De asemenea,cumpără-le mingiuţe de ping-pong sau de tenis.

Ştiaţi că...

... Regina Elisabeta I a Angliei deţinea un porcuşor de Guineea? Cu aşa o „recomandare”,aceste animăluţe au devenit preferaţii aristocraţilor din acea perioadă.

... cel mai bătrân porcuşor de Guineea a trăit până la vârsta de 14 ani şi 10 luni? Majoritatea porcuşorilor trăiesc,în medie,aproximativ patru până la cinci ani,dar sunt şi cazuri când pot atinge „venerabila” vârstă de opt ani.