PRACTIC Cum alegi bateriile sanitare

1 47111 original jpg jpeg

Te-ai săturat de robineţii care tot picură şi ai vrea să schimbi bateriile din baie şi bucătărie?

Pe aceeaşi temă:

Cum alegi cada de baie

Cu oferta variatăde pe piaţă e destul de greu să te hotărăşti ce să cumperi. Iată câteva sfaturicare te vor ajuta să faci alegerea potrivită!

Cu comandă dublăsau mono?

Bateriile cumonocomandă sunt mai practice pentru că amestecul de apă caldă şi rece serealizează mai bine. De aemenea,sunt mai practice şi su design modern.

Ce fel depastilă?

Pastila înlocuieşteclasica garnitură de cauciuc. Cele mai bune baterii sunt cu pastilă de ceramică.Cele de teflon sunt mai ieftine,dar au viaţa mai scurtă pentru că sedeteriorează din cauza nisipului şi ale impurităţilor din apă.

Cât eşti dispussă cheltui?

Pe piaţă segăsesc şi baterii ieftine,până în 50 de lei,dar şi baterii de 200 lei. Indiferentde alegere,este important să ai certificat de garanţie. Garanţia variază între3 şi 7 ani,dar depinde de calitatea apei şi de modul în care a fostîntreţinută bateria. Pentru că aceastaeste o investiţie de minimum 5 ani,este bine să alegi o baterie de la o firmăcunoscută,chiar dacă e mai scumpă.

Cu perlator saufără?

Perlatorul estemicul filtru de la capătul bateriei,care are rolul de a opri impurităţile darşi de a mări debitul apei. De asemenea,perlatorul nu permite depunerea decalcar,prelungind viaţa bateriei. Este recomandat ca bateriile de duş să maiaibă un filtru suplimentar înaintea capului de duş,în felul acesta evitându-seînfundarea sitei de duş.