PRACTIC Cum alegi cada de baie

1 46509 original jpg jpeg

Este mai durabilă şi mai rezistentă la impact, dar are o greutate foarte mare, ceea ce o face greu de instalat. De aceea, lucrările de instalare pot fi anevoioase şi de durată. Însă avantajul acestui tip de cadă este că păstrează apa caldă mai mult timp.

Cada este cel mai important element din camera de baie. Când o alegi,trebuie să ţii cont de mai multe aspecte,nu doar de preţ.

Cada din oţel emailat

Avantajul acestui tip de cadă,cel mai ieftin întâlnit pe piaţă,este că rezistă foarte mult în timp. Mai mult,atunci când îşi pierde din aspect sau când zgârieturile sunt evidente,ea poate fi recondiţionată prin vopsire. Dezavantajul,la fel de important,este că ea cântăreşte foarte mult,aproape de două ori mai mult decât căzile din acril,de exemplu. Iar emailul se poate sparge şi zgâria uşor.

Cada din acril

Deşi sunt mai puţin rezistente,avantajul acestor căzi stă în forma lor modernă. Le găsim în modele variate şi nu doar în clasica formă dreptunghiulară. De asemenea,sunt mult mai uşoare şi pot fi tranportate fără prea mare efort. Dacă alegi o astfel de cadă trebuie să acorzi mai mare atenţie întreţinerii ei deoarece materialul din care este făcută se deteriorează foarte rapid,chiar şi de la produsele abrazive de curăţat.

Pentru băile înguste:cada de colţ

În cazul în care camera de baie este foarte îngustă,poţi slava din spaţiu alegând o cadă semirotundă pe colţ. Deşi,la prima vedere,dimensiunea căzii de colţ poate fi descurajantă,trebuie să ştii că ea poate reţine până la 70 de litri de apă şi este potrivită pentru o baie relaxantă. În plus,forma sa modernă poate schimba aspectul băii tale.