PRACTIC Cum să păstrezi hainele pentru mai mult timp

1 47008 original jpg jpeg

Puloverul tău preferat de caşmir şi pantalonii din in pot fi purtaţi fără probleme ani la rând dacă ştii cum să îi păstrezi şi, mai ales, cum să îi speli.

Pe aceeaşi temă:

5 trucuri să ai un hol primitor

3 sfaturi pentru a păstra bunul gust

Întreţinerea hainelor începe chiar de la prima spălare. Pentru a te asigura că hainele îşi păstrează aspectul,nu le pune niciodată la un ciclu prelungit,cu rotaţii multe. Nu în ultimul rând,nu le lăsa în maşina de spălat după ce s-a terminat ciclul de spălare,ca să nu capete un miros neplăcut. Dacă le vei scoate imediat din maşină şi le vei scutura,aproape că nu o să mai trebuiască să foloseşti fierul de călcat.

Aşa le întinzi!

De câte ori nu ţi-ai stricat cămăşuţele sau bluziţele cu cleştii de sârmă?Oricât de mult le-ai călca după,semnul de la cleşti tot rămâne. Iată un mod isteţ de a întinde bluzele:întoarce-le pe dos (pentru a nu sta direct în lumina soarelui),întinde-le astfel încât sârma să vină în partea superioară,înspre umeri,şi pune cleştii în zona epoleţilor sau a mânecilor (unde materialul este mai rezistent şi mai greu şifonabil).

Trucuri pentru panatoloni „la dungă”

Încă un truc ca să ai hainele neşifonate:usucă-le aşezate pe umeraşe. Este mai ales cazul rochiilor,cămăşilor şi al pantalonilor. Pe aceştia din urmă îi poţi usca pe umeraşe cu cleştişori. Astfel,când le vei lua de pe sârmă,hainele vor fi gata de purtat. Şosetele le poţi usca fără cleşti. Însă odată uscaţi,ai grijă cum îi păstrezi în dulap. Ca să nu le strici elasticul dinspre gambe,nu pune şosetele una într-alta,ci prinde-le pe perechi,cu un mic cleştişor.