PRACTIC Mirosuri neplăcute? Aşa scapi de ele!

1 46623 original jpg jpeg

În casă pot exista multe surse de miros supărător: canalul, gunoiul, animalele de casă... Poţi să scapi de ele folosind câteva trucuri simple, fără chimicale şi fără a polua atmosfera.

... din baie

După cum ştii,cel mai uşor este să previi. Pune o sită la scurgerea chiuvetei,în felul ăsta eviţi ca părul să înfunde conducta şi să se emane astfel mirosuri neplăcute. Odată la 10-14 zile,varsă în chiuvetă apă fiartă amestecată cu zeama de la o lămâie.

... din dulap

Este caracteristic dulapurilor de haine să prindă miros. De aceea,aeriseşte la începutul şi la sfârşitul verii toate hainele,şterge cu o cârpă umedă dulapurile,apoi aşază un vas cu lapte cald pe care să-l laşi peste noapte acolo. Pune în colţurile dulapurilor săculeţi cu sare de baie,care vor absorbi umiditatea şi mirosurile.

... din living

Oricât ai aerisi,mirosul de tutun persistă în casă,pentru că se impregnează în mobilă şi în pereţi. Poţi scăpa de el ştergând mobila cu o cârpă înmuiată într-o soluţie de apă cu bicarbonat de sodiu. În plus,poţi să pui pe fundul scrumierelor cuişoare sau scorţişoară,amestecate cu puţin nisip.

... din frigider

Se întâmplă uneori ca frigiderul să capete un iz,mai ales dacă ai depozitat alimente condimentate.

Pentru eliminarea mirosului,curăţă bine în zona burdufului care etanşeizează uşa,spală tăvile şi rafturile. Prepară un amestec de oţet alb şi de apă şi şterge interiorul frigiderului cu acest amestec. Lasă-l să acţioneze 20 de minute,apoi clăteşte. Sfat! Pune în frigider un vas în care ai stors zeama unei lămâi. Schimbă vasul o dată pe săptămână.

... din bucătărie

Prepararea anumitor mâncăruri lasă uneori un miros neplăcut,pe care nici chiar hota nu-l îndepărtează. Adăugând anumite condimente,vei scăpa de miros. De exemplu,dacă găteşti peşte,adaugă puţin ghimbir în reţetă. Nuca pisată pusă în varză va absorbi mirosul caracteristic şi atât de supărător.

Când foloseşti cuptorul,pune într-un colţ al acestuia coji de lămâie sau de portocală,învelite în folie de aluminiu. Când speli cuptorul,adaugă în apa de spălat zeamă de lămâie sau suc de portocale.