PRACTIC Ţine alergenii la distanţă!

1 46956 original jpg jpeg

Pentru că iarna aerisim mai puţin încăperile, alergiile la praf şi la mucegai se agravează. Nu însă şi cu următoarele măsuri de siguranţă.

Aproape jumătate dintre alergii sunt cauzate de acarienii din praf şi din mucegai,aceştia ocupând locul doi,după polen. Într-un gram de praf,trăiesc peste douăzeci de mii de acarieni. Aceştia sunt organisme microscopice care se înmulţesc în haine,covoare,aşternuturi,şi în perne şi sunt periculoase pentru persoanele alergice.

Te poţi proteja de ei printr-o metodă foarte simplă:menţinând curăţenia,eliminând praful şi mucegaiul şi curăţând obiectele pe care se pot înmulţi.

Dă cu aspiratorul la două,trei zile. Alege un aspirator cu filtru umed,care are un rezervor cu apă în loc de sac colector.

Pentru prevenirea apariţiei mucegaiului,repară ţevile care curg,izolează geamurile şi verifică instalaţiile din subsolul clădirii.

Dacă a apărut mucegai pe pereţi,spală-i cu soluţie de clor şi zugrăveşte cu materiale speciale,care previn reaparaţia lui.

Alege perdele subţiri,pe care să le poţi spăla des. Este bine să fie din fibre naturale,astfel încât să le speli la temperatură mare (60 grade).

Scapă de mochete şi de covoarele mari,sunt greu de curăţat şi adună praf. Pune covoraşe care se pot scutura şi spăla uşor.

Spală periodic cuverturile şi jucăriile de pluş.

Curăţă cu aspiratorul canapelele tapiţate.

Evită obiectele decorative din material textil şi florile uscate.

Spală lenjeria de pat la 60 de grade.

Aeriseşte camerele de câteva ori pe zi şi menţine o temperatură de 18-20 grade Celsius în încăperi.

Foloseşte perne antialergice,care împiedică înmulţirea acarienilor.

Spală parchetul şi gresia la două zile.

Evită paturile suspendate în camera copiilor;cel care doarme în patul de sus va inspira praful şi acarienii din patul de jos.

Pont

Pune între elemenţii caloriferului vase speciale cu apă,pentru a asigura umiditatea aerului.