Reflexoterapia, tratamentul clasic cu multe beneficii

1 81934 original jpg jpeg

Originile reflexoterapiei nu sunt pe deplin clare. Unii cred că arta vindecării a luat naştere în Egiptul antic, în timp ce alţii susţin că îşi are rădăcinile în Grecia antică. Dar, potrivit mai multor surse, majoritatea experţilor susţin că este tratamentul clasic care are capacitatea de a vindeca afecţiunile minore.

Reflexoterapia este mai mult decât un masaj la nivelul tălpilor pentru tratarea anumitor afecţiuni minore. Ea este o formă veche de medicină alternativă, la fel ca acupresura, care se bazează pe punctele de presiune din picioare. Baza practicii este aceea că acţiunea fizică de exercitare a presiunii asupra mâinilor, urechilor sau picioarelor cu tehnici specifice, fără a folosi balsamuri sau unguente externe, poate stimula anumite zone sau puncte reflexe din corp.

Iată care sunt avantajele reflexoterapiei:

Combate stresul

Cercetările au arătat că reflexoterapia are câteva efecte benefice asupra organismului. De exemplu, stimulează relaxare. Nivelul ridicat de stres implică necesitatea oamenilor de a apela la diverse tratamente/masaje pentru a elibera toată tensiunea acumulată în organism. De ajutor poate fi reflexoterapia, pe care o poţi face chiar tu acasă, cu mâinile tale.

Ameliorează durerea

Reflexologia reduce durerea în zonele cu probleme. Punctele din picioare sunt legate de organele vitale ale corpului. Din diferitele oase şi diferiţii muşchi din cap până la stomac şi sistemul digestiv, reflexoterapeuţii cred că presiunea şi stimularea uşoară reduc durerea în zonele problematice.

Stimulează fluxul sangvin

Studiile recente au arătat că reflexoterapia ajută la menţinerea unui flux sangvin sănătos la nivelul picioarelor, rinichilor, intestinelor şi creierului. Mai mult, se pare că acest tratament are efecte pozitive asupra sănătăţii mintale. Persoanele care suferă de anxietate şi de depresie au prezentat o ameliorare a simptomelor după ce au început să practice reflexoterapia.

Care sunt zonele?

Aproape fiecare punct de presiune din picioare este conectat într-un fel sau altul la starea de sănătate a corpului. Câteva puncte, totuşi, se remarcă ca fiind legate strict de anumite organe. Unele dintre cele mai sensibile zone ale picioarelor sunt degetele. De exemplu, partea stângă a degetului mare este conectată la ficat, iar parte dreaptă este conectată la splină.

O altă zonă este coloana vertebrală, iar majoritatea oamenilor se confruntă cu dureri de spate. O modalitate de a rezolva problema este de a pune o presiune uşoară, uniformă cu degetele de-a lungul tălpilor, de la vârful degetelor până în călcâie. Punctele din talpă sunt legate de coloana vertebrală şi prin apăsarea lor ameliorezi durerile de spate.



Recente

Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg
medic  foto   Shutterstock jpg
Paste cu sos pesto  Sursa foto shutterstock 156789950 jpg