Reflexoterapia, tratamentul clasic cu multe beneficii

1 81934 original jpg jpeg

Originile reflexoterapiei nu sunt pe deplin clare. Unii cred că arta vindecării a luat naştere în Egiptul antic, în timp ce alţii susţin că îşi are rădăcinile în Grecia antică. Dar, potrivit mai multor surse, majoritatea experţilor susţin că este tratamentul clasic care are capacitatea de a vindeca afecţiunile minore.

Reflexoterapia este mai mult decât un masaj la nivelul tălpilor pentru tratarea anumitor afecţiuni minore. Ea este o formă veche de medicină alternativă, la fel ca acupresura, care se bazează pe punctele de presiune din picioare. Baza practicii este aceea că acţiunea fizică de exercitare a presiunii asupra mâinilor, urechilor sau picioarelor cu tehnici specifice, fără a folosi balsamuri sau unguente externe, poate stimula anumite zone sau puncte reflexe din corp.

Iată care sunt avantajele reflexoterapiei:

Combate stresul

Cercetările au arătat că reflexoterapia are câteva efecte benefice asupra organismului. De exemplu, stimulează relaxare. Nivelul ridicat de stres implică necesitatea oamenilor de a apela la diverse tratamente/masaje pentru a elibera toată tensiunea acumulată în organism. De ajutor poate fi reflexoterapia, pe care o poţi face chiar tu acasă, cu mâinile tale.

Ameliorează durerea

Reflexologia reduce durerea în zonele cu probleme. Punctele din picioare sunt legate de organele vitale ale corpului. Din diferitele oase şi diferiţii muşchi din cap până la stomac şi sistemul digestiv, reflexoterapeuţii cred că presiunea şi stimularea uşoară reduc durerea în zonele problematice.

Stimulează fluxul sangvin

Studiile recente au arătat că reflexoterapia ajută la menţinerea unui flux sangvin sănătos la nivelul picioarelor, rinichilor, intestinelor şi creierului. Mai mult, se pare că acest tratament are efecte pozitive asupra sănătăţii mintale. Persoanele care suferă de anxietate şi de depresie au prezentat o ameliorare a simptomelor după ce au început să practice reflexoterapia.

Care sunt zonele?

Aproape fiecare punct de presiune din picioare este conectat într-un fel sau altul la starea de sănătate a corpului. Câteva puncte, totuşi, se remarcă ca fiind legate strict de anumite organe. Unele dintre cele mai sensibile zone ale picioarelor sunt degetele. De exemplu, partea stângă a degetului mare este conectată la ficat, iar parte dreaptă este conectată la splină.

O altă zonă este coloana vertebrală, iar majoritatea oamenilor se confruntă cu dureri de spate. O modalitate de a rezolva problema este de a pune o presiune uşoară, uniformă cu degetele de-a lungul tălpilor, de la vârful degetelor până în călcâie. Punctele din talpă sunt legate de coloana vertebrală şi prin apăsarea lor ameliorezi durerile de spate.