Remedii eficiente împotriva insectelor

1 62929 original jpg jpeg

Deşi îţi place să ai casa curată lună, tot nu reuşeşti să scapi de nesuferitele furnici sau de muştele care se încăpăţânează să-şi găsească sălaş în casa ta. Însă nu mai este cazul...

Ierburile aromate alungă muştele

Cu siguranţă vrei să scapi de bâzâitul supărător al acestor insecte. Nimic mai simplu. Pune în dreptul ferestrelor ghivece cu plante aromate precum busuioc,rozmarin şi mentă,iar muştele vor evita pe cât posibil această zonă,deoarece mirosul este greu de suportat pentru ele. De asemenea,poţi agăţa săculeţi cu frunze uscate din aceste plante prin casă,iar efectul va fi acelaşi.

Usturoiul,inamicul ţânţarilor

Deşi poate nu-ţi surâde ideea,este cea mai bună armă pe care o ai împotriva ţânţarilor. Încearcă să mănânci cât de des poţi,mai ales înainte să ieşi afară şi să fii la mila lor. Un alt leac recomandat este uleiul de eucalipt. Unge-te la încheietura mâinilor cu el şi nu vei mai fi o ţintă.

Bicarbonatul de sodiu,antidot împotriva gândacilor

Nu vrei să te intoxici cu toate acele spray-uri împotriva gândacilor? De ce nu încerci o soluţie naturală precum bicarbonatul de sodiu. Amestecă în cantităţi egale bicarbonat de sodiu şi zahăr şi aşază-l în zonele unde ai observat că îşi fac simţită mai des prezenţa. Zaharul îi va atrage,în timp ce bicarbonatul îi va ucide. Acelaşi remediu este recomandat şi împotriva furnicilor ce nu pleacă din bucătărie.

Citeşte şi:

Lumina,(in)amica florilor

5 plante care iubesc soarele