Roșiile gustoase cresc cel mai bine când sunt udate la acest interval de timp!

Roșiile perfect coapte sunt un deliciu al verii, în special cele crescute în propria grădină. Pentru a le obține, este necesar să fii atentă la unele aspecte de grădinărit, inclusiv să ții cont de intervalul dintre udări! 

image

Vara este sezonul în care roșiile sunt mai proaspete, mai suculente, dulci și aromate decât în alte perioade ale anului. Prin urmare, parcă nimic nu se compară cu o salată de roșii, care se pregătește foarte ușor! Mai mult, roșiile sunt bogate în vitamine și antioxidanți, cum ar fi vitamina A, vitamina C și licopen, substanțe care ne protejează pielea de radiațiile UV, susțin sistemul imunitar și starea generală de sănătate. 

Citește și acest articol: Cum te ajută roșiile să slăbești 

Dacă ai propria grădină și ți-ai plantat răsaduri, cu siguranță, îți dorești ca producția din acest an să fie bogată în roșii gustoase și aspectuoase! Pentru a le obține, este necesar să ții cont de frecvența udării și de cantitatea de apă pe care o folosești. Prea multă apă afectează rădăcinile, iar prea puțină nu le conferă hidratarea optimă! 

Ghidul de udare al roșiilor 

Programul de udare al roșiilor depinde de climă, de condițiile solului, de locul unde sunt plantate și de prognoza meteorologică. 

Dacă locuiești într-o zonă cu aer cald și uscat, expertul Expertul Rebecca Sears îți recomandă să uzi roșiile de două ori/zi, dar dacă le-ai plantat într-o zonă cu un climat mai rece este suficientă o singură udare/zi. Dacă pământul este nisipos, apa se va scurge ușor, prin urmare, roșiile vor avea nevoie de apă de 3-4 ori/săptămână. În schimb, solurile argiloase rețin apa, așa că udarea 1 dată/săptămână este suficientă. 

Dacă ai plantat roșiile într-un recipient, reține că plantele vor avea nevoie de mai multă apă pentru a beneficia de un sol umed, iar pentru a le ajuta să rețină mai multă umiditate, adaugă un strat de mulci organic! 

Programul de udare al roșiilor poate suferi modificări în funcție de prognoza meteorologică. Dacă în zilele de vară nu a plouat într-o săptămână, atunci trebuie să crești frecvența de udare, dar dacă a plouat, le vei uda când solul s-a uscat. Nu uita că udarea excesivă le poate afecta! 

  • Știi că roșiile au nevoie de apă dacă solul este uscat la atingere, când frunzele încep să se ofilească sau să se înmulțească. În schimb, plantele au primit prea multă apă când rădăcinile devin moi și închise la culoare.  
  • Cel mai bine este să uzi roșiile seara, după ce a apus soarele. 
  • În prima săptămână de la plantare, udă zilnic roșiile, iar pe măsură ce plantele cresc, redu frecvența! Când roșiile încep să crească, oferă-le mai multă apă decât la început.

Sursă foto: Shutterstock 



Recente