Salata cu roşii şi brânză. Bună sau nu pentru siluetă?

Salata cu roşii şi brânză  Bună sau nu pentru siluetă? jpeg

Salata cu roşii şi brânză - un preparat rapid şi delicios, perfect pentru zilele călduroase de vară. Şi te aştepţi ca şi să dai jos câteva kilograme dacă o consumi regulat. Lucrurile nu stau însă chiar aşa! Iată de ce îngraşă salata cu roşii şi brânză şi cum trebuie să o consumi dacă vrei să slăbeşti.

De ce roşiile cu brânză îngraşă?

Deşi conţine la fel de multe proteine ca şi carnea şi peştele, în brânzeturi avem de trei ori mai multă grăsime, iar atunci când este consumată alături de roşii, nu îţi dai seama exact cât mănânci. Se întâmplă ca deseori porţiile să fie destul de mari. Cel de-al doilea motiv este că, de cele mai multe ori, o salată de roşii cu brânză este însoţită de ulei şi de pâine din plin!

"Brânza nu e prietena siluetei, nu e un aliment de bază, care se mănâncă cu sutele de grame. Brânza e un răsfăţ, un condiment, un ingredient al mâncării. Şi da, puteţi mânca fără grijă roşii cu brânză, cu condiţia ca roşiile să ocupe 80% din farfuria voastră. Cu alte cuvinte, puneţi câteva cubuleţe de brânză peste un castron de roşii. Şi atenţie la ulei, brânza are deja grăsimea inclusă”, este de părere Mihaela Bilic.

Ce brânză mănânci ca să slăbeşti

Pentru ca salata cu roşii şi brânză să nu îţi aducă mai multe kilograme în plus, alege brânzeturile cu un conţinut scăzut de grăsime şi de sare (cum ar fi brânză cottage/ perluţe) şi, dacă ne dorim într-adevăr să slăbim, trebuie să renunţăm la pâinea albă şi să consumăm, în cantităţi mici, pâine integrală atunci când simţim nevoia. Şi-atunci, vom avea masă perfectă pentru silueta!

Există însă câteva tipuri de brânzeturi ce pot fi incluse fără probleme în curele de slăbire:

Brânza de vaci proaspătă, consumată că atare sau în diverse combinaţii, cu fructe proaspete sau uscate, cereale sau fulgi de ovăz, poate fi un aliment de baza în orice dietă de slăbire. O sută de grame de brânză de vaci poate conţine între 70 şi 110 calorii, în funcţie de procentul de grăsime din compoziţie.

Urda este una dintre cele mai sănătoase brânzeturi, deoarece conţine puţine grăsimi şi, implicit, mai puţine calorii. O sută de grame de urdă conţine în jur de 140 de calorii. 2-3 feliuţe de urdă pot fi oricând o gustare hrănitoare şi săţioasă, însă nu trebuie să abuzaţi.

Ricotta este de asemenea un sortiment de brânză sărac în calorii, având aproximativ 130 de calorii/sută de grame. Se foloseşte cu precădere în prepararea diferitelor deserturi delicioase şi sănătoase, deoarece este o brânză dulce.

Brânza de capră se digera mai uşor decât alte sortimente de brânză, precum brânză de vacă sau de oaie, însă este o brânză care conţine mai multe calorii, între 200 şi 400 de calorii la sută de grame, în funcţie de sortiment. Aşadar, alegeţi brânză de capra mai slabă şi consumaţi-o în cantităţi mici. O porţie nu ar trebui să depăşească 50 de grame.

Pe de altă parte, şi roşiile pot fi şi un bun ajutor în curele de slăbire. Acestea sunt bogate în substanţe care scad nivelul hormonilor responsabili cu declanşarea poftei de mâncare, printre care şi grelina. Iată o dietă care, pe lângă faptul că te va hidrata, te ajută să scapi de 4 kg în două săptămâni. Cum se ţine şi ce presupune dieta cu roşii. 

Sursă: natur-house.ro, csid.ro, topfitness.roRecente

Mesaje text, relatie, foto shutterstock jpg
3 semne ca ai anxietate relaționala  Sursa foto Shutterstock 2002193720 jpg
autosugestie jpg
Regula 333 sau metoda care te ajută să scapi de anxietate, foto shutterstock jpg
trezitul devreme si starea de spirit, foto shutterstock jpg
Cele mai ascunse secrete ale zodiilor, shutterstock  jpg
Gesturi care lasa celorlalti o impresie proasta  Sursa foto Shutterstock jpg
anxietate shutterstock 1418979635 jpg
Reguli de bune maniere care sunt frecvent încălcate, foto shutterstock jpg
Bomboane jpg
Cum sa faci ca afacerea ta sa conteze 3 strategii pentru succes jpg
semnificatia zilei de nastere foto shutterstock 2031304499 jpg
rugaciuni pentru casnicie trainica shutterstock 178817489 jpg
shutterstock 1647140854 jpg
1 inaltarea sfintei cruci jpg jpeg
concediere   office g1090d99cf 1280 png
fidelitate jpg
Test de personalitate jpg
dinti de aur jpg
menstruatie jpg