Să-l pun la cură de slăbire?

1 46397 original jpg jpeg

Dacă trăiai cu impresia că doar noi ne luptăm cu kilogramele, află că şi animalele de casă au probleme cu greutatea.

Animăluţul tău s-a îngrăşat prea mult? E cazul să-l ajuţi să slăbească! Grăsimea în exces nu se depune doar pe muşchi,ci şi pe vasele de sânge şi pe organe,punându-i în pericol sănătatea.

Cât trebuie să mănânce un câine?

Regimul normal de hrană pentru orice câine,indiferent de talie,este de o masă pe zi. Te întrebi totuşi şi ce cantitate să-i dai la această masă unică? Măsoară vasul în care mănâncă:ar trebui să fie mare cât capul câinelui.

Timpul pentru masă este de zece minute,după care i se ia castronul. Dacă ţi se pare că patrupedul rabdă de foame,mai poate primi pe parcursul zilei doi-trei morcovi sau un beţişor de hrană uscată.

Dacă e deja obez,consultă medicul veterinar pentru stabilirea unui necesar zilnic de hrană,care se va modifica săptămânal,în fucţie de rezultate.

Din programul de slăbire nu va lipsi,evident,mişcarea. Scoate-l în parc dimineaţa şi seara,face bine şi câinelui,şi stăpânului!

De ce se îngraşă pisicile?

Spre deosebire de câini,care au oră fixă de masă,pisicile „ciugulesc” toată ziua câte puţin. Uneori mănâncă de plictiseală,şi atunci e bine să-i acorzi mai mult timp pentru joacă. Motanii castraţi au tendinţă de îngrăşare,mai ales dacă sunt răsfăţaţi prea mult cu gustările. Alegerea hranei

Alege hrana uscată specială pentru pisici obeze.

Pune-i porţii mici şi asigură-i permanent apă proaspătă.

Păcăleşte-o punându-i mai multe castronele cu mâncare (dar aceeaşi cantitate de hrană zilnică) în diverse colţuri ale casei. Va face astfel mişcare şi nici nu se va plictisi căutându-şi mâncarea.

Nu te abate de la regulile stabilite!

Bine de ştiut

Înainte de a pune pisica la cură de slăbire,du-o la veterinar să-i facă un control general. S-ar putea ca excesul de greutate să fie cauzat de o proastă funcţionare a ficatului,rinichilor sau glandei tiroide.