Scoaterea petelor galbene de pe haine albe. 4 soluţii din bucătărie

scoaterea petelor galbene png

Scoaterea petelor galbene de pe haine albe îţi dă bătăi de cap? Noi îţi propunem 4 soluţii la îndemână, foarte uşor de pus în practică.

Iată ce ingrediente din bucătărie te ajută să scapi de petele galbene de pe hainele albe:

1. Lămâia, bună pentru scoaterea petelor galbene de pe haine albe

Stoarce o lămâie şi pune sucul într-o cană cu apă. Amestecă cu o lingură în soluţie, apoi aplic-o direct pe pata de pe haine. Las-o să acţioneze, după care spală articolul vestimentar şi clăteşte-l în apă rece. Pune-l la uscat.

2. Bicarbonat de sodiu

Pune 4 linguri de bicarbonat de sodiu într-o cană umplută până la jumătate cu apă. Amestecă ingredientele până se formează o pastă, pe care apoi o întinzi pe pata galbenă de pe tricou sau cămaşă. Folosind o periuţă de dinţi veche, freacă pasta. O mai laşi să acţioneze încă 60 de minute, după care clăteşte articolul în apă călduţă spre rece.

Citiţi şi: Soluţii ingenioase pentru pete

3. Scoaterea petelor galbene de pe haine albe se poate face cu amoniac

Poţi utiliza, de asemenea, amoniac pentru a îndepărta petele galbene de pe hainele albe. Doar amestecă o jumătate de ceaşcă de amoniac cu patru ceşti de apă. Amestecă cu o lingură şi aplică apoi soluţia obţinută peste pete. Las-o să acţioneze 10 minute, după care clăteşte articolul în apă rece.

4. Oţet alb

Pune 1 lingură de oţet alb în jumătate de ceaşcă de apă. Toarnă soluţia peste petele galbene şi spală bine haina. Las-o să acţioneze o oră, apoi clăteşte-o în apă rece. Pune-o la uscat. Vei observa că petele galbene vor dispărea. Credit foto: www.fustany.com