Sfaturi pentru un cămin fără praf

1 interior 768526 1280 jpg jpeg

Ştergerea particulelor de praf este una dintre cele mai meticuloase acţiuni de curăţenie şi deloc plăcute. În plus, dacă este inhalat, praful afectează sănătatea, putând provoca alergii şi afecţiuni ale căilor respiratorii. Pentru a-l ţine cât mai departe de casa ta, cât mai mult timp, aplică sugestiile noastre!

Ştergerea particulelor de praf este una dintre cele mai meticuloase acţiuni de curăţenie şi deloc plăcute. În plus, dacă este inhalat, praful afectează sănătatea, putând provoca alergii şi afecţiuni ale căilor respiratorii. Pentru a-l ţine cât mai departe de casa ta, cât mai mult timp, aplică sugestiile noastre!

Curăţă de sus în jos

Pentru ca praful să fie captat eficient cu ajutorul ustensilelor de curăţat, trebuie să faci această operaţiune de sus în jos. Începe cu lustrele şi cu tablourile, continuă cu rafturile superioare ale bibliotecilor, apoi coboară către noptiere şi obiectele aflate în partea inferioară a locuinţei. Pentru a împiedica aşezarea prafu­lui pe parchet, după ce a fost eliminat de pe mobilier, curăţă po­deaua cu aspiratorul şi, apoi, cu mopul umed. Nu folosi mătura! Aceasta va ridica praful din nou, făcând curăţenia inutilă.

Contează cu ce îl ştergi

Acest lucru are, de fapt, o importanţă foarte mare, dacă nu vrei ca particulele de praf să se reaşeze în aceleaşi locuri, de la o zi la alta. Foloseşte ţesături din microfibră, care captează cel mai eficient praful, în locul cârpelor vechi sau al pămătufurilor de praf. Acestea din urmă nu fac decât să ridice praful în aer sau să-l mute de pe o suprafaţă pe alta, ceea ce compromite întrea­ga acţiune de curăţenie. Pentru a preveni aşezarea prafului pe mobile sau pe parchet, şterge-l cu o soluţie cu efect antistatic, cum este cea în care ai pus puţin balsam de rufe.

 Purificatorul curăţă aerul din interior

Cum ar fi să ai un aparat care să te scape de praf, fără ca tu să ridici un deget? Într-adevăr, există pe piaţă soluţii astfel încât tu să poţi preveni aşezarea prafului şi acţiunea neplăcută de ştergere a lui. Purificator de aer se numeşte el, fiind un dispozitiv sisteme de filtrare ce captează praful, sporii de mucegai, polenul, părul de animale şi alţi alergeni. Fiind captate, aşadar, din aer, particulele de praf nu vor mai avea timp să se aşeze pe suprafeţele din casă.

 Aeriseşte în special seara

Fiecare cameră din casă trebu­ie aerisită zilnic, timp de 30 de minute, dimineaţa şi seara. Dacă locuieşti într-un oraş aglomerat, cu un nivel ridicat de poluare, este in­dicat să faci această operaţiune sea­ra târziu sau noaptea, atunci când traficul este mai puţin intens. Asta pentru a evita să aduci o cantitate suplimentară de praf în casa ta. În plus, este indicat să tragi perdeaua atunci când deschizi geamul pentru a aerisi, în felul acesta putând să filtrezi aerul care intră în casă.Recente

3 motive sa te speli pe fata seara Sursa foto shutterstock 1924405574 jpg
shutterstock 512817400 jpg
O locuință de revistă, amenajată în patru pași simpli jpg
De ce sa masezi tenul cu miere Sursa foto shutterstock 1613904577 jpg
Rulada cu gem de cirese Sursa foto shutterstock 2072439719 jpg
Tocuri jpg
pahar cu apa jpg
Ratatouille Sursa foto shutterstock 1664054827 jpg
shutterstock 1836252643 jpg
Suleiman Magnificul, lalele foto  Shutterstock jpg
ClickPentruFemei (4) (6) jpg
avion sursa  Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
Prajitura cu mere Sursa foto shutterstock 376258168 jpg
Grup de drumeti langa lac JPG
40 de ani jpg
Pensule machiaj jpg
Supa de linte Sursa foto shutterstock 309501530 jpg
manichiura 3D 2023 shutterstock 1720295548 jpg
Ce sa nu faci cand ai buzele crapate Sursa foto shutterstock 1846727497 jpg