Şi câinii au nevoie de igienă dentară

1 46641 original jpg jpeg

Afecţiunile dentare nu le ocolesc nici pe animăluţe, cu atât mai mult după vârsta de şase luni când încep să erupă dinţii permanenţi. Atunci e bine să-l duci la veterinar pentru un control. Aşa vei fi sigură că nu are probleme cu gingiile şi că dinţii vor fi sănătoşi.

Pe aceeaşi temă:

Ponturi să-ţi educi căţelul

Mestecatul,periajul lui zilnicIgiena dentară a căţelului este strâns legată de alimentaţie. Atâta timp cât îi dai hrana uscată(oase de vacă,biscuiţi tari) şi petrece destul de mult timp mestecând-o,îşi curăţă dinţii şi are toate şansele să nu se confrunte cu probleme de sănătate dentară. Aşa nici nu va avea nevoie de o îngrijire riguroasă a dinţilor primită din partea ta. Altfel,riscă să aibă de suferit din cauza gingivitei,îi pot apărea depuneri de tartru sau poate avea o respiraţie urât mirositoare. Curăţirea dinţilorCum tu ai nevoie de un periaj zilnic al dinţilor aşa şi căţelului tău îi poţi face o curăţare a danturii cu pastă şi periuţă special create pentru el. Unii specialişti îţi recomandă să faci asta o dată pe săptămână,însă poţi să intervii numai când observi că are tartru. Evită să foloseşti pentru el pasta ta de dinţi,iar dacă procedura ţise pare prea complicată,apelează la un cabinet veterinar. Sigur,nu va fi aşa uşor să-l obişnuieşti cu periajul. Iată etapele pe care le poţi parcurge:

-Pentru început,masează-i uşor gingiile cu un deget înfăşurat într-o bucată de pânză curată

-Foloseşte în timpul masajului o pastă pentru îngrijirea dinţilor pentru a se obişnui cu gustul

-Înlocuieşte masajul cu periuţa specială pentru căţei pe care ai aplicat pasta

Nu uita de controlul periodic!

O dată pe săptămână rezervă-ţi puţin timppentru a verifica

. Gingiile trebuie să fie ferme,roz,iar dinţii deculoare albă. Semnele alarmante sunt gingiile roşii,umflate sau sângerânde şidepunerile care au devenit vizibile pe suprafaţa dinţilor. Acestea indică unînceput de tartru sau o gingivită care apar mai ales atunci când alimentaţialor este bogată în zahăr. Tartrul nu este o problemă uşor de trecut cu vederea,pentru că poate crea inflamaţii sau infecţii ale gingiilor.

Ştiai că...

Roaderea unui măr pe zi îţi ajută căţelul să aibă dinţi curaţi?