Şi ele se pot trata cu plante

1 47118 original jpg jpeg

Remediile naturiste acţionează şi asupra animalelor, redându-le sănătatea. Iată cum poţi să te foloseşti de aceste tratamente.

Bune pentru digestie

Rădăcina de ghimbir calmează durerile de stomac şi previne răul de maşină. Ghimbirul are un gust destul de puternic,de aceea este mai simplu să-i dai câinelui sau pisicii capsule cu ghimbir. Extractul de ulm este şi el un calmant digestiv.

Dacă adaugi o tabletă în mâncarea câinelui,îi calmezi durerile de stomac sau îi opreşti diareea. Ştiai că rozmarinul e bun pentru împrospătarea respiraţiei câinilor? Dacă nu reuşeşti să-l convingi să mănânce câteva frunzuliţe,toacă-le mărunt şi amestecă-le în mâncare.

Eficiente împotriva puricilor

Eucaliptul,fenelul,rozmarinul sunt bune în lupta împotriva puricilor. Se amestecă toate ingredientele în cantităţi egale,se macină şi apoi se aplică pe blana câinelui sau a pisicii,având grijă să eviţi zona ochilor,interioriul urechii,gura şi nasul.

Pentru tratarea ciupiturilor,diluează puţin ulei esenţial de arbore de ceai şi masează-i pielea.

Contra paraziţilor

Usturoiul este unul dintre cele mai vechi tratamente împotriva paraziţilor intestinali. Spre deosebire de pisici,care nu apreciază gustul,câinilor le place usturoiul.

În schimb,pisicile adoră menta,care are acelaşi efect ca şi usturoiul. Plantează mentă într-un ghiveci,aşază-l într-un loc accesibil şi astfel pisica va putea să se servească de câte ori are probleme.

Calmante pentru dureri

Arnica ameliorează durerea,hipericum previne infecţiile şi grăbeşte vindecarea. Echinacea se administrează înaintea unei intervenţii chirurgicale pentru a creşte imunitatea organismului.

Totuşi,întreabă medicul veterinar înainte de a-ţi trata animăluţul cu produse naturiste,pentru că unele plante sunt toxice,iar unele,benefice pentru om,le pot face rău animalelor.

Utilizează tincturi,uleiuri esenţiale sau infuzii. Începe cu doze mici,de câteva ori pe zi (după cum prescrie medicul),în cure de două săptămâni,cu pauză de o săptămână.

Cicatrizante

Aloe vera tratează zgârieturile şi juliturile cu acelaşi efect ca şi în cazul oamenilor. Poţi creşte planta în ghiveci şi,când ai nevoie,rupi o bucăţică din plantă,storci gelul transparent pe rană şi pansezi.