Studiu: ce fac bucureştenii pentru o viaţă sustenabilă acasă

1 73950 original jpg jpeg

Un studiu realizat de magazinul IKEA doar pe locuitorii din Bucureşti, arată că peste 68% din locuitorii oraşului cred că este important să aibă o viaţă sustenabilă acasă. Femeile sunt cele care folosesc cele mai multe metode de economisire.

Când vine vorba de energie,65% dintre bucureşteni îşi încălzesc locuinţele prin intermediul sistemului public de termoficare. Dacă mai mult de jumătate dintre locuitori consideră că factura de încălzire reprezintă un cost major,pe timp de vară,doar 37% dintre bucureşteni îşi răcesc locuinţa. Pentru aceştia,temperatura optimă din locuinţă este de aproximativ 20 grade Celsius.

-Femeile sunt cele care folosesc cele mai multe modalităţi de economisire,iar în top se află stingerea becurilor atunci când nu este nevoie de ele.

-Aproximativ 9 din 10 bucureşteni sting lumina atunci când nu o folosesc,iar 54% dintre cei intervievaţi folosesc becuri LED.

-Peste 90% dintre bucureşteni folosesc gaze pentru a găti,iar 78% dintre ei nu utilizează vase sub presiune.

-53% ar vrea să facă mai multe pentru a economisi energie,dar mărturisesc că nu ştiu cum.

Apă

-84% dintre bucureşteni au apometre instalate,iar apa caldă este furnizată direct de la sursa de alimentare cu apă. Unul din doi bucureşteni cunoaşte şi aplică metode de economisire a apei,dar numai 8% dintre aceştia refolosesc apa.

-76% dintre cei intervievaţi au spus că economisesc apă din motive financiare

-82% dintre bucureşteni pornesc maşina de spălat doar când este plină.

-Durata medie a unui duş nu depăşeşte 10 minute şi numai 12% dintre bucureşteni preferă să facă baie în cada plină cu apă.