Sucul care previne hipertensiunea arterială
Sucul de mango nu este numai bun la gust, ci are şi multe beneficii pentru sănătate. Este fructul care conţine vitamine, minerale, carotenoide şi antioxidanţi, care au efecte pozitive asupra sănătăţii şi care previn diverse afecţiuni.
Efectele pozitive pe care le are sucul de mango asupra sănătăţii sunt:
Întăreşte sistemul imunitar
Sucul de mango conţine o cantitate mare din vitaminele A şi C şi carotenoide, care sunt necesare pentru buna funcţionare a organismului şi întărirea sistemului imunitar. Imunitatea este cea care previne cele mai multe afecţiuni infecţioase. Aşadar, bea suc de mango, proaspăt preparat de tine, în fiecare dimineaţă.
Ţine sub control tensiunea arterială
Datorită conţinutului ridicat de mango şi altor substanţe nutritive, sucul de mango ajută muşchii şi celulele să funcţioneze mai bine. În plus, mineralele prezente în mango previn retenţia de lichide şi ţin sub control tensiunea arterială, prevenind hipertensiunea.
Îmbunătăţeşte vederea
Sucul de mango este o sursă bogată de vitamină A şi potasiu, care sunt foarte benefice pentru sănătatea ochilor. Prin consumul sucului poţi preveni iritarea ochilor, umflarea, uscarea şi apariţia diferitelor afecţiuni oculare. Mai mult, sucul de mango îmbunătăţeşte şi vederea.
Previne afecţiuni dermatologice
Mango şi, implicit, sucul conţin mai multe substanţe nutritive care protejează pielea de bacterii care pot cauza acnee, coşuri şi alte neplăceri dermatologice.
Îmbunătăţeşte digestia şi previne problemele digestive
Aciditatea, constipaţia şi diareea pot fi prevenite şi combătute prin includerea sucului de mango în alimentaţie. Datorită conţinutului ridicat de potasiu şi fier, sucul de mango stimulează procesul de digestie, ameliorează crampele şi durerea de stomac.
Scade colesterolul
Sucul de mango hrăneşte corpul cu cantităţi suficiente de vitamina C. Pectina şi vitamina C se combină pentru a scade nivelul seric de colesterol, în special a lipoproteinelor cu densitate scăzută. Bea dimineaţa câte un pahar de suc de mango, preparat chiar de tine.
Ţine sub control anemia
Fierul este o substanţă nutritivă foarte importantă, iar deficienţa acestuia poate provoca mai multe probleme de sănătate, inclusiv anemie. Îi poţi da corpului doza zilnică necesară de fier bând câte un pahar de suc de mango. În plus, atât fructul cât şi sucul sunt recomandate femeilor însărcinate, deoarece acestea au nevoie de o cantitate mai mare de fier în sarcină. Mango este foarte eficient în acest caz.
Valorile nutritive ale sucului de mango:
Sucul de mango are mai multe substanţe nutritive importante. Un pahar de suc de mango (250 ml) conţine 128 de calorii, cu mai puţin de 1 g de proteine, grăsimi şi colesterol, 33 g de carbohidraţi şi 0,8 g ml de fibre. Sucul, derivat din fructul proaspăt, este sursă de vitamine A şi C, împreună cu urme de vitamine B, E şi K, plus minerale.
Credit foto: www.lifealth.com