Trucul japonez pentru o cafea savuroasă

1 78448 original jpg jpeg

Pentru consumatorii şi iubitorii de cafea, nicio dimineaţă nu ar avea farmec fără această licoare aromată. În timp ce preferinţele acestora diferă, unii o beau îndulcită, alţii o preferă fără urmă de zahăr. Ca să fie mai gustoasă, ţine cont de trucul pe care îl folosesc japonezii.

Compania japoneză de cafea Key Coffe, a reinventat gustul cafelei, susţinând că aceasta va fi una dintre cele mai gustoase băuturi încercate vreodată. În plus, aceştia au dezvăluit de ce are un gust mai bun: totul ţine de momentul care urmează imediat recoltării boabelor de cafea.

boabe cafea jpg jpeg

În mod normal, boabele de cafea sunt imediat scoase din coajă şi zdrobite după recoltare. Însă cu metoda nouă, boabele de cafea sunt puse la temperaturi scăzute imediat după recoltare, permiţându-le astfel să îşi mărească nivelul de zaharoză, acizi organici şi aminoacizi. Rezultatul final va fi o aromă mai puternică, mai bogată.

rasnita cafea jpg jpeg

Dacă vrei să te bucuri de o cafea la fel de bună la tine acasă, ţine boabele de cafea câteva ore la rece, înainte de a le da prin râşniţă, pentru a-i spori gustul. Boabele reci produc particule mai fine de cafea când sunt măcinate. Totodată, un alt factor de care trebuie să ţii cont, este apa pe care o foloseşti, căci aceasta poate schimba radical gustul cafelei. De aceea e important să te asiguri că apa pe are o foloseşti este cât mai pură posibil.