Trucuri de curăţenie ca să faci baia lună

1 72126 original jpg jpeg

Ai terminat de aranjat în bucătărie, sufrageria e şi ea gata, dar acum trebuie să-ţi faci curaj să intri în baie. Ca să-ţi uşurăm misiunea, o să enumerăm câteva sfaturi pe care ar trebui să le aplici încă de acum.

Astfel,ritualul de curăţenie nu va mai fi o corvoadă şi nu vei mai pierde atât de mult timp să freci obiectele din baie,până strălucesc.

Oglinda

Ştim cu toate că amprentele de pe oglinzi apar când ţi-e lumea mai dragă,iar petele şi stropii de apă,oricât le-ai şterge tot acolo sunt. Parcă ai munci în zadar sau pentru rezultate care ţin doar câteva minute. Cu următorul truc lupta cu petele de peoglindăva fi ca şi câştigată. Tot ce ai de făcut este să prepari o infuzie din trei pliculeţe de ceai negru la un pahar cu apă fierbinte,să pui amestecul într-un pulverizator şi să stropeşti oglinda cu acest lichid. Ca să ştergi,foloseşte ziare,aşa cum făceau bunicile şi mamele noastre,nu cârpe.

Cada

Fie că ai cadă sau cabină de duş,când vine rândul lor la curăţat,mai ales când sunt atacate de mucegai,parcă tot sporul se năruie. Ca să scapi,cel puţin temporar,de mucegai,fă o soluţie din săpun lichid şi oţet,în cantităţi egale,şi freacă zonele cu murdărie.

Depunerile de calcar

Poţi înlătura depunerile de calcar de pe obiectele sanitare,cum sunt bateriile şi ţevile de la chiuvetă şi cadă cu zeamă de lămâie. Înmoaie o pânză de bumbac în puţin suc de lămâie,şterge şi apoi clăteşte cu apă fierbinte. Dacă depunerile sunt mai vechi,aplică pe ele oţet,pe care îl laşi să acţioneze timp de 30 de minute şi apoi freci porţiunea de metal cu o periuţă uscată.

Vasul de toaletă

Ca să cureţi vasul de toaletăde bacterii şi microbi,foloseşte pe lângă detergentul special pentru obiecte sanitare,afectate de murdărie greu de îndepărtat,şi oţet. După ce crezi că ai făcut tot ce ai pătut să elimini cât mai mulţi microbi şi resturi,toarnă în vas o jumătate de litru de oţet şi lasă să acţioneze câteva zeci de minute. Apoi cu peria de toaletă curăţă din nou. Vei vedea că se schimbă mirosul şi ceramica va străluci de curăţenie.



Recente

Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg
medic  foto   Shutterstock jpg
Paste cu sos pesto  Sursa foto shutterstock 156789950 jpg