Trucuri de gătit care-ţi uşurează viaţa

1 69783 original jpg jpeg

Când găteşti totul merge mai uşor dacă pui în practică aceste ponturi. În plus, ai şi câteva idei pentru a „repara” unele greşeli.

Când ai scăpat mai multă sare…

…n-ai motive de îngrijorare dacă ai în casă un cartof. Îl cureţi de coajă,în speli bine şi-l pui în mâncare,supă sau ciorbă. Continui să fierbi preparatul câteva minute,timp în care cartoful va absorbi sarea în exces. Nu mai trebuie decât să-l scoţi din preparat la final.

Supă în clocot dă pe afară?

Nu e nevoie să te chinui să aşezi capacul în echilibru perfect pentru a lăsa loc pentru aburi să pătrundă afară din oală. Pur şi simplu aşezi deasupra oalei o lingură de lemn.

Găluştele de grişîţi ies tari?

Nu ţi se va mai întâmpla asta dacă adaugi în compoziţia lor un pic de bicarbonat de sodiu.

Dacă ţi s-a tăiat maioneza…

… află că-şi revine rapid dacă adaugi o linguriţă de muştar şi o amesteci. O altă variantă de a face o maioneză reuşită şi dietetică este să freci cartof fiert,puţin ulei şi puţină apă rece.

Ponturi simple,de efect

-Carnea de vită bătrână devine mai fragedă şi se pregăteşte mai repede dacă o freci cu boabe de muştar iar înainte de a o pregăti o speli cu apă rece.

-Carnea de miel sau de oaie este mai suculentă şi nu mai are miros dacă este opărită cu lapte clocotit.

-Ciupercile nu se mai înnegresc dacă,înainte de a le pune la fiert,le ţii puţin în apă cu oţet.

-Conopida rămâne mai albă dacă pui în apa în care fierbe puţin lapte.

-Când ai nevoie să cureţi mai multe cepe,pune-le un sfert de oră într-un vas cu apă fierbinte,pentru a se curăţa mai uşor.

-Zarzavatul veştejit se va curăţa mai uşor dacă este ţinut câteva ore în apă rece.

-Poţi desăra icrele punându-le într-un tifon şi scufundându-le pentru câteva minute în lapte. Pentru ca icrele să devină albe şi pufoase,adaugă apă minerală sau sifon pe parcursul preparării.

-Stafideletrebuie spălate şi scurse înainte de a fi puse în prăjitură. Iar ca să nu se lase la fund,trece-le prin făină.

-Frişca se întăreşte mai repede dacă o baţi cu câteva picături de lămâie sau cu un albuş de la frigider.  



Recente

shutterstock 2150117627 jpg
Inele cu crema si fructe  Sursa foto shutterstock 2038354217 jpg
Obiceiuri sanatate  Sursa foto shutterstock 2175402793 jpg
Budinca de vanilie  Sursa foto shutterstock 1036373248 jpg
shutterstock 2281365969 jpg
Procesul creativ de la idee la un parfum unic jpg
Tradiții și tendințe în aranjamentele de flori pentru Ziua Îndrăgostiților jpg
Cannelloni umpluti  Sursa foto shutterstock 590881370 jpg
Cremsnit cu frisca  Sursa foto shutterstock 1063592393 jpg
shutterstock 635432609 jpg
ustensile bucătărie  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 2470101607 jpg
Paste cu pui si ciuperci  Sursa foto shutterstock 2228548909 jpg
Infuzie slabit  Sursa foto shutterstock 2503383545 jpg
Iisus  foto   Shutterstock jpg
megahn si harry jpg
shutterstock 1780811849 jpg
shutterstock 96238280 jpg
Gripa sezoniera  3 simptome care te trimit la camera de garda  Sursa foto shutterstock 2086092904 jpg
Briose cu crema de vanilie si fistic  Sursa foto shutterstock 190481408 jpg