Vanilia, o încântare pentru simţuri

1 57606 original jpg jpeg

Cine poate refuza o îngheţată sau o prăjitură aromată cu vanilie? Cred că aproape nimeni! Ştiai că vanilia este, după şofran, cel mai scump ingredient din bucătărie?

Acest lucru se datorează atât proprietăţilor sale, cât şi muncii depuse pentru recoltarea şi procesarea fiecărei păstăi de vanilie în parte. Producătorii au grijă să menţină planta la o înălţime acceptabilă, pentru că recoltarea se face numai manual.

Când se coc, păstăile se culeg doar în momentul în care se despică puţin la capăt. Munca este cu atât mai grea, cu cât pe aceeaşi plantă păstăile se vor coace în zile diferite. Cele mai scumpe vor fi păstăile care au mai mult de 15 centimetri lungime, sunt elastice şi uleioase. Imediat după recoltare, capătă o culoare intensă, neagră.



Recente

Regina Victoria – secvențe jpeg
menopauza jpg
Tort cu mousse de capsuni  Sursa foto shutterstock 1438016888 jpg
pierderi de memorie jpg
Ce se intampla daca mananci oua in fiecare zi  Sursa foto shutterstock 714691903 jpg
Musaca greceasca  Sursa foto shutterstock 271634957 jpg
featured image (1) (1) (1) jpg
dormitor, usa deschisa jpg
femeie zambeste jpg
cum alegi parfumul pentru partenerul tau  1068861017 jpg
Cobbler cu capsuni  sursa foto shutterstock 1762492469 jpg
Exercitii subtierea taliei  Sursa foto shutterstock 2165962403 jpg
obezitate jpg
femeie care se tunde  sursa   Shutterstock jpg
Intepatura de albine  jpg
azil de batrani png
apa termala femeie zambind jpg
Cartofi noi cu pui la cuptor  Sursa foto shutterstock 1068893642 jpg
freepik com 2 jpg
Tort cu frisca si capsuni  Sursa foto shutterstock 2150379391 jpg