VIDEO Aşa se distrează animalele de la o grădină zoologică în prima zăpadă căzută în SUA! Cum îşi manifestă bucuria un pui de urs panda

1 shutterstock 442904809 jpg jpeg

Spre deosebire de vremea primăvăratică de la noi, capitala Statelor Unite a fost acoperită de un strat de 15 cm de zăpadă, provocând probleme locuitorilor. Animalele de la grădina zoologică n-au părut deranjate de vreme, ba chiar s-au distrat pe cinste.

Animalele de la grădina zoologică din capitala SUA au fost surprinse la vederea stratului gros de zăpadă pufoasă care creează scena perfectă pentru tumbe. În unele oraşe, stratul de zapadă a atins chiar şi 30 cm grosime în unele locuri, potrivit Associated Press. Aproape 500.000 de case s-au confruntat cu întreruperi de curent din cauza vântului puternic. Deşi grădina zoologică din Washington a fost închisă oficial, animalele au întâmpinat noul an cu câteva zile de zăpadă în care s-au jucat departe de ochii curioşilor. Urşii panda şi cei leneşi, bizonii, elefanţii, gheparzii au profitat de timpul liber, departe de privirile iscoditoare ale vizitatorilor.

Unele animale nu sunt entuziasmate de zăpadă

Urşii leneşi numiţi Niko şi Deemak s-au aruncat jucăuşi în zăpada afânată. Zimbrul a rămas calm cu blana sa groasă şi pufoasă în timp ce a mestecat fân, iar elefanţii au făcut şi ei câţiva paşi stingheri pe zăpadă.

La Institutul de Biologie de Conservare din Virginia, un ghepard a privit ninsoare alături de pui în timp ce-i curăţa de zăpada căzută pe ei. Deşi cangurii preferă climatul subtropical în sălbăticie, cangurul pitic Bennett de la grădina zoologică din capitala SUA a devenit şi mai simpatic cu genele şi blana pline de fulgi de nea.

Prima joacă în zăpadă pentru un pui de urs panda

Născut în august 2020, puiul de panda uriaş Xiao Qi Ji n-a fost prea încântat la primul lui contact cu zăpada, anul trecut, deşi ceilalţi urşi panda s-au distrat. Anul acesta, alături de mama lui, Mei Xiang, a fost mult mai bucuros.

Puiul de panda, ajuns la un an şi patru luni, s-a aruncat cu îndrăzneală în tufişuri şi s-a lăsat să alunece cu capul înainte pe burtă pe un dâmb din ţarcul lui.

Citeşte şi:

Tragedii şi crime pentru care au fost învinovăţite creaturi mitice. Să fi răpit Bigfoot o adolescentă în anii `80?

Cum a fost transformat Rovaniemi dintr-o ruină în atracţia principală a iernii, oraşul lui Moş Crăciun

Cu toate că zăpada s-a oprit deocamdată, vânturile puternice continuă să afecteze alimentarea cu curent electric, temperaturile rămân scăzute peste noapte şi o altă ninsoare viscolită este anunţată pentru finalul săptămânii. Prin urmare, este de aşteptat ca joaca să continue pentru animalele de la grădina zoologică, fără a fi deranjaţi de vizitatori.

FOTO: Shutterstock