Moartea a nouă schiori în Dyatlov, în nordul munţilor Ural, a fost considerată, pentru o lungă perioadă de timp, o crimă a oamenilor de zăpadă care trăiesc în munţi. De asemenea, când două fete au încercat să-şi înjunghie mortal prietenul într-o pădure din Wisconsin, SUA, au dat vina pe Slender Man, o creatură mitică, înaltă. Au susţinut că au fost forţate să comită crima pentru a-l împiedica pe Slender Man să facă rău familiilor lor. În cele ce urmează, vei afla despre incidente incredibile care au fost puse pe seama unor creaturi din folclor.

Tânără răpită de Bigfoot sau ucisă de un om de încredere?

Din 1967, când a apărut filmul americanului Bob Gimlin despre care unii cred că dovedeşte existenţa lui Bigfoot în SUA, în ciuda faptului că experţii au respins întregul concept pe motiv că ar fi o farsă, unii încă mai cred că această creatură este reală. În 1987, lucrurile au luat o întorsătură tragică când Theresa Ann Bier (16 ani), a decis să renunţe la şcoală şi să meargă în căutarea lui Bigfoot, în munţii Sierra Nevada din California. Era însoţită de un bărbat în vârstă de 43 de ani, care s-a întors singur. Ea a fost dată dispărută, iar când autorităţile l-au interogat pe bărbat, el a susţinut că a văzut-o ultima dată după ce l-au întâlnit pe Bigfoot, iar ea l-a urmărit. Potrivit acestuia, Bigfoot ar fi răpit-o pe adolescentă. Şi-a schimbat şi povestea de mai multe ori, adăugând din ce în ce mai multe detalii.

Poliţia nu a crezut povestea şi l-a arestat pe bărbat, dar a trebuit să-l elibereze când nu s-au putut găsi dovezi suficiente împotriva lui. O cercetare amănunţită în zona în care Theresa a fost văzută ultima dată nu a avut succes, în afară de descoperirea a ceea ce se credea a fi geanta şi părţi din îmbrăcămintea ei.

A încercat să scape de închisoare pe motiv că e posedat de diavol