Cauţi informaţii avizate despre fibromul uterin? S-a lansat prima comunitate din Europa dedicată femeilor cu acest diagnostic

1 ginecolog jpg jpeg

Două milioane de femei din România sunt diagnosticate, în prezent, cu fibrom uterin, cea mai frecventă tumoră a sistemului reproductiv feminin la nivel mondial. Pentru ele, se lansează prima comunitate online din Europa, unde vor putea găsi informaţii utile, dar şi soluţii de vindecare, din partea specialiştilor.

Dr. Rareş Nechifor, medic primar radiologie intervenţională, lansează www.fibroid-community.com, prima platformă complexă din Europa de informare, educare şi consiliere medicală şi umană pe tema fibromului uterin. Comunitatea va fi locul de întâlnire şi dialog al unei comunităţi formate din femeile care s-au vindecat, cele care au primit diagnosticul şi medicii implicaţi în tratamentul fibromului uterin, indiferent de specialitate: ginecologi, chirurgi, radiologi intervenţionişti, imagişti, medici de familie, specialişti în problemele de fertilitate.

„În România, sunt 2 milioane de femei cu fibrom uterin, 1 milion sunt simptomatice, adică au dureri, sângerări abundente sau infertilitate şi îşi caută sănătatea şi o soluţie terapeutică acceptabilă. Jumătate dinte ele acceptă prima opinie primită de la medic fără să-şi cunoască alternativele terapeutice. Majoritatea îşi pierd uterul. Cealaltă jumătate de milion vor să cunoască mai mult, vor să ştie ce alternative au şi să poată alege. Există cel puţin 3 soluţii terapeutice principale (histerectomie, miomectomie şi embolizare) şi alte 3 terapii secundare (hormonal, ablaţie, medicină alternativă). Practic nicio pacientă nu primeşte în cabinetul medical suficiente informaţii pentru a putea înţelege care dintre cele 6 soluţii este cea mai potrivită pentru ea. Nu există niciun site care să prezinte în mod transparent, corect şi complet toate aceste informaţii. Alegerea multor femei ajunge să fie un joc al norocului, al fricii sau al credinţei. Este nevoie să creem ceva pentru toate aceste femei şi aşa s-a născut fibroid-community.‟, explică medicul.

Peste 30% dintre femeile din întreaga lume descoperă că suferă de unul sau mai multe fibroame uterine, iar aproape jumătate dintre acestea sunt la vârstă activă, între 20 şi 50 de ani, şi au dreptul să aibă acces la o informare corecta şi completă şi apoi la tratamentul cel mai potrivit pentru prezentul şi viitorul lor.

„Fibromul uterin nu este o boală gravă, ea se poate trata uşor şi eficient fără să pierzi nimic din corp şi din feminitate. În fiecare zi suntem întrebaţi de ce este atât de greu să fii informat despre alternative. De ce comunicarea cu medicii este atât de dificilă şi trunchiată? Şi ca răspuns am creat această comunitate. În prezent, drumul fiecărei femei cu fibrom uterin până la starea ei de sănătate este un labirint complicat plin de întrebări, temeri şi suferinţă. Ieşirea din labirint este uneori greu de găsit şi poate să ţină de noroc. Comunitatea noastră îşi doreşte să fie un loc deschis, luminos în mijlocul acestui labirint în care fiecare femeie să găsească uşor informaţiile de care are nevoie pentru a ieşi din labirint mai uşor şi mai ales acolo unde îşi doreşte.‟, declară dr. Rareş Nechifor.

Un model de informare, educare şi empatie 

www.fibroid-community.com, prima comunitate din Europa a femeilor cu fibrom uterin, fie că l-au învins sau se luptă cu el încă, îşi doreşte a fi un model de informare, educare şi empatie pentru numeroase alte comunităţi de pacienţi cu alte afecţiuni de largă incidenţă în rândul populaţiei:

„Orice afecţiune se poate trata în prezent prin mai multe soluţii terapeutice ce nu aparţin obligatoriu aceleiaşi specialităţi medicale. Acum este necesar să construim canale de comunicare eficiente prin care pacientul să se conecteze la medici diferiţi. Îmi doresc ca platforma noastră, comunitatea femeilor cu fibrom uterin, să fie un model pentru numeroase alte comunităţi de pacienţi cu alte afecţiuni. Modelul propus, acela de dialog, de interdisciplinaritate, de informare corectă şi completă, ideea de alternative şi de libertate de a alege îmi doresc să schimbe în timp situaţia actuală şi să devină modelul de funcţionare al unui sistem medical modern, aflat cu adevărat în slujba oamenilor.‟, mărturiseşte dr. Rareş Nechifor.

2 dr rares nechifor jpg jpeg

Sursă foto: ShutterstockRecente

bijuterii navajo jpg
Astenie de toamna, foto shutterstock  jpg
Articol   De ce sa alegi o vopsea de par fara amoniac 5 motive jpg
Care sunt ultimele tendințe în materie de covoare pentru anul 2022 cover jpg
rochie albă de mireasă  Sursa foto   Shutterstock jpg
Haine intrate la apă Cum să le refaci  Sursa foto Shutterstock jpg
clickpentrufemei lucrezia carnelos kn6QrWtnAtY unsplash jpg
Cum sa fii confortabila si rafinata in sezonul rece TOP piese vestimentare care NU pot lipsi din garderoba ta! jpg
tipuri de nasturi jpg
Anca Alungulesei silueta jpg
sfaturi parinte copil shutterstock 1318903208 jpg
cateva detalii importante la alegerea vasului de wc  1654350490 jpg
caserole catering din polistiren snick ambalaje jpg
De ce este extrem de important să îți usuci mâinile după spălare, foto shutterstock jpg
Cele mai utile electrocasnice descopera aparatura esentiala pentru o casa moderna jpg
Ce include revizia periodica a masinii si cand ar trebui sa o faci jpg
input jpg
Kiwi, foto shutterstock jpg
Ce băutură caldă şi delicioasă îţi reduce colesterolul   Sursa foto Pixabay jpg
amantă personalități moarte  sursa foto   Shutterstock jpg