1 din 10 căsnicii ajung la divorț din cauza „infidelității financiare”! 3 pași ca să-ți salvezi mariajul

Sinceritatea este de dorit între soți, însă fiecare are micile lui plăceri și dorește, din când în când, să-și achiziționeze lucruri despre care nu-i pomenește nimic partenerului. Unde duce minciuna financiară?

image

Se numește „infidelitate financiară” de fiecare dată când îți minți jumătatea în privința banilor. Vezi ceva drăguț în vitrina magazinelor și nu te poți abține să nu cumperi, dar nu îi spui nimic soțului atunci când te întreabă unde se duc banii. Mai mult, obiceiul tău de-a cumpăra tot ce vezi drăguț te poate aduce în pragul falimentului, însă, la fel, nu sufli o vorbă celui de lângă tine despre datoriile făcute.

De fapt, tot ce faci este să ascunzi achizițiile pe care le faci, începi să te împrumuți de la cunoștințe ca să continui să cheltui bani, cu toate că nu-i deții, iar datoriile pe care ți le faci ajung să-ți afecteze bunăstarea și mariajul.

Știai că 1 din 10 căsnicii ajung la divorț din cauza „infidelității finanaciare”? Ce e de făcut ca să eviți să-ți distrugi mariajul din cauza banilor?

PASUL 1

În primul rând, trebuie să spui adevărul, oricât de neplăcut este. Ai datorii mari? Nu te poți abține să nu cumperi lucruri noi, care nu-ți trebuie neapărat? Convoacă-ți soțul la o discuție și povestește-i tot. Nimic nu se poate clădi pe minciună, iar omiterea adevărului e la fel de dăunătoare în cuplu!

PASUL 2

Pasul al doilea ține de organizarea post-dezastru material. Adică îți trebuie un plan de acțiune pe termen scurt, să te gândești ce să faci cât mai repede ca să stingi din datorii și să îți continui viața fără să-ți faci altele.

image

PASUL 3

Nu în ultimul rând, îți trebuie un plan pe termen lung – cum să-ți gestionezi venitul astfel încât să nu mai ajungi niciodată în postura în care trebuie să te împrumuți de bani la altcineva și să faci cumva ca să eviți cheltuielile inutile.

Nu-ți spune nimeni că nu trebuie să te bucuri de viață și să nu-ți cumperi niciodată nimic din ce-ți face plăcere, însă e cu totul altceva să ajungi să-ți minți partenerul de viață din cauza cheltuielilor pe care le tot faci și să nu te poți opri din nebunia asta.

Când cumperi în neștire ai, de fapt, alte goluri în viața ta care trebuie umplute. Fă o mică analiză a vieții tale și vei putea găsi o soluție a shopaholism-ului tău. Astfel, îți poți salva mariajul afectat crunt de minciunile tale financiare!

foto - Shutterstock