Ce poţi face cu apa clocotită. Folosită cu grijă, este eficientă şi în gospodărie, şi în tratamentele cosmetice

1 apa clocotita jpg jpeg

Ştim că, în general, apa fiartă este folosită în bucătărie, la realizarea reţetelor culinare. Însă, ea poate fi de folos în mai multe moduri!

Poate sună prea frumos ca să fie adevărat, însă dacă este folosită cu grijă, apa clocotită poate fi de ajutor în îngrijirea tenului, te poate ajuta să cureţi bijuteriile şi multe alte lucruri din gospodăria ta. Iată câteva motive să pui o oală cu apă pe foc!

Benefică pentru ten şi în caz de răceală

Profesioniştii folosesc adesea tratamente pe bază de abur, care hidratează pielea şi o ajută să absoarbă produsele cosmetice. Poţi beneficia şi tu de acest tratament, chiar la tine acasă! Pune într-un castron mare apă fiartă, pe cap un prosop, stai cu faţa deasupra castronului timp de 10 minute, apoi aplică o cremă hidratantă. Totodată, inhalaţiile cu aburi te pot scăpa de simptomele răcelii, deoarece aburii umezesc şi dezinfectează căile respiratorii. Poţi pune în apa clocotită plante precum: muşeţel, busuioc, mărar, salvie, cimbru sau câteva 10 picături de ulei de mentă sau ulei de eucalipt, apoi cu prosopul pe cap, poţi sta preţ de 10-15 minute deasupra vasului.

Cuptorul cu microunde se şterge mai uşor

Dacă nu foloseşti protecţie, de fiecare dată când încălzeşti carne sau alte preparate sofisticate, cuptorul cu microunde se murdăreşte. Una dintre soluţiile de curăţare eficiente poate fi chiar apa clocotită! Pune un castron cu apă fiartă cu lămâie în cuptorul cu microunde şi încălzeşte-l, timp de câteva minute, până când apa începe să fiarbă. Lasă apa să se răcească, scoate vasul din cuptor, apoi şterge cu atenţie pereţii cuptorului cu microunde. 

Curăţă bijuteriile din argint

Acest truc te va ajuta să cureţi obiectele din argint: pune pe fundul unui vas un strat de folie de aluminiu, aşază argintul pe folie, presară bicarbonat de sodiu, apoi toarnă cu grijă apă clocotită, cât să acoperi bijuteriile. Lasă apa să se răcească, apoi şterge argintăria cu o cârpă curată!

Cum te ajută în grădină

Dacă buruienile nu îi dau pace grădinii tale, poţi încerca să le elimini cu ajutorul apei clocotite, înainte de a trece la produsele care conţin substanţe chimice. Cel mai important lucru pe care trebuie să îl iei în considerare atunci când ucizi buruienile cu apă clocotită este cum transporţi apa din bucătărie, în curte. Este indicat să fii foarte atent şi să faci mai multe călătorii cu cantităţi mici de apă, decât să transporţi o oală grea prin casă!

Elimină mirosurile neplăcute

La fel cum o oală cu usturoi miroase în toată casa sau cum mirosul de peşte încălzit la microunde poate invada toată bucătăria, totodată şi un vas cu apă clocotită amestecată cu câteva arome, poate da un miros frumos încăperii. Pune o oală cu apă pe aragaz cu câteva felii de lămâie, cu câteva nucşoare şi cu 2-3 beţişoare de scorţişoară şi las-o să fiarbă (supravegheat) pe aragaz până când mirosurile neplăcute din casa ta vor dispărea.

Sursă foto: Shutterstock