Ce să porți la orele de Pilates? Află cum să îți alegi echipamentul potrivit

Dacă ai făcut vreodată greșeala începătorului de a purta îmbrăcăminte largă la orele de Pilates, atunci vei înțelege cât de important este să îți alegi un echipament potrivit.

image

Mișcările din timpul antrenamentelor, indiferent dacă ești pe un covoraș sau nu, pot fi destul de provocatoare, fără o ținută confortabilă.

În plus, în multe cazuri, cum ar fi în cazul Pilates, instructorul trebuie să-ți observe mișcările și să știe dacă ai nevoie de anumite corecții. Astfel, vei avea un antrenament mai eficient și cu rezultate mai rapide. Iar pentru asta îți recomandăm să porți o îmbrăcăminte pe corp, care să se miște și să respire împreună cu tine.

Așa că, începând de la țesătură și până la design, materialul pe care îl alegi trebuie să fie unul calitativ, capabil să absoarbă umezeala și suficient de elastic, încât să nu-ți dea impresia că s-ar putea rupe în momentele când faci întinderi. Ai avut și tu cumva această senzație? Atunci citește în continuare și află mai multe despre cum să eviți asta.

            Acum că ți-ai făcut o idee despre cum ar trebui să arate o ținută pentru orele tale de Pilates, următorul pas este să vezi ce ar trebui să conțină echipamentul tău. Mai jos găsești un exemplu cap-coadă de un outfit practic, dar și la modă în același timp, care va face din antrenamentul tău unul mai plăcut și mai eficient.

Colanți elastici

Cu respirația și mișcarea la care trebuie să acorzi atenție, ultimul lucru pe care ți-l dorești este ca în timpul unei sesiuni de antrenament să ai niște colanți nepotriviți, care să-ți împiedice ritmul.

Însă, dacă alegi să investești într-un material de calitate, niciodată nu poți ști cum o pereche de colanti compresivi poate fi secretul unui antrenament reușit.

Un lucru important de care să ții cont este să alegi un material squat proof, care să-ți ofere acoperire și protecție în timpul mișcărilor intense, astfel încât tot ce este sub material, cum ar fi pielea sau lenjeria intimă, să nu fie vizibilă.

Pantaloni scurți elastici

O altă variantă a colanților sunt pantalonii scurți, pe care îi poți purta în sezonul cald sau atunci când dorești mai multă libertate de mișcare. Și în acest caz, materialul trebuie ales cu atenție.

Bustieră/top/tricou mulat

            Chiar dacă un tricou normal ar putea fi o opțiune relevantă pentru tine, îți vei da seama că pentru susținere și flexibilitate ai nevoie de un material mulat, care-ți permite să observi poziția corpului și să nu te agăți în unele mișcări pe care le faci. Alege topuri din materiale confortabile, cu acele cusături fine, pentru a evita orice disconfort.

Șosete aderente

            Pilatesul se practică de obicei desculț, dar poți purta șosete dacă dorești un plus de stabilitate. Șosetele aderente sunt cea mai potrivită alegere, deoarece împiedică alunecarea în timpul antrenamentului.

Elastic de păr

            Mai puține șuvițe care să te încurce, înseamnă mai puține distrageri de atenție atunci când faci anumite exerciții. Încearcă să alegi elastice din materiale moi și prietenoase cu firul de păr.

Reține că, purtarea unui echipament potrivit este primul pas pentru a intra în mentalitatea de învingător.

Spor la a deveni cea mai bună versiune a ta!

.