Ce se întâmplă în organismul tău dacă bei cafea pe stomacul gol

1 cafea jpg jpeg

O zi bună începe cu întotdeauna cu o cafea bună, însă nu acelaşi lucru se poate spune şi dacă alegi să o consumi pe stomacul gol, fără să fi mâncat nimic înainte.

Cafeaua este o băutură delicioasă, ce are puterea de a preveni numeroase afecţiuni. Conform studiilor de specialitate, ajută ajută la arderea grăsimilor, stimulează organismul, poate reduce riscul anumitor boli, cum ar fi diabet de tip II, Alzheimer sau depresia, însă n-ar trebui să o bei niciodată pe stomacul gol.

Cele „5 reguli simple” prin care putem scăpa de gripă. Medicul Tudor Ciuhodaru: "Primele simptome? Evitaţi automedicaţia!"

Conform studiilor de specialitate, dacă vei bea cafea pe stomacul gol te vei confrunta cu dureri, arsuri la stomac, stări de greaţă, care în cele din urmă pot duce către ulcer, reflux gastroesofagian sau chiar sindromul colonului iritabil. În timp ce unele persoane au aceste simptome, este posibil ca altele să nu le aibă deloc, iar din acest motiv e important să observi modul prin care organismul tău reacţionează când bei cafea fără să mănânci înainte. Specialiştii recomandă să bei maximum două căni de cafea pe zi, potrivit elle.ro.

De asemenea, un alt motiv pentru care ar trebui să nu bei cafea pe stomacul gol este faptul că poate creşte nivelul de cortizol, unul dintre hormonii eliberaţi de stres. Acesta e produs de către glandele suprarenale şi ajută la reglarea metabolismului, a tensiunii arteriale şi a nivelului de zahăr din sânge. Cu toate astea, un nivel mult prea crescut poate duce la anumite probleme de sănătate, cum ar fi hipertensiune arterială, diabet zaharat de tip II sau diverse boli de inimă.

Alergie la praf. Ce poţi face pentru a scăpa de disconfort

Consumul exagerat de cafea poate să determine apariţia durerilor de cap, a migrenelor, dar şi a palpitaţiilor ori a atacurilor de panică. 



Recente

Cozonac impletit  Sursa foto shutterstock 266611979 jpg
Minitarte aperitiv  Sursa foto shutterstock 43811440 jpg
Cum poți realiza bijuterii handmade unice jpg
Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg
medic  foto   Shutterstock jpg
Paste cu sos pesto  Sursa foto shutterstock 156789950 jpg