Alergie la praf. Ce poţi face pentru a scăpa de disconfort

1 alergie la praf jpg jpeg

Ca orice tip de alergie şi alergia la prag creează un disconfort greu de suportat, indiferent de anotimp şi dacă te afli într-un spaţiu închis sau afară. Strănuturile fără oprire şi mâncărimea nazală sunt doar două dintre simptomele cele mai întâlnite la persoanele care suferă de alergia la praf.

Principalele simptome ale celor care suferă de alergie la praf

  • Strănut;
  • Mâncărime nazala;
  • Rinită alergică;
  • Secreţii nazale apoase

Potrivit almaclinic.ro, în alte cazuri, pacientul lăcrimează excesiv, resimte şi mâncărimi la nivelul ochilor sau îi are inflamaţi şi/sau roşii. În timp, când nu este ţinut sub control şi tratat, un astfel de tablou clinic evoluează prin completarea cu simptome precum o senzaţie de sufocare sau tuşe iritativă, printre altele. Cu alte cuvinte, situaţia se agravează şi nu trece de la sine.

Citeşte şi: Nutriţionistul Mihaela Bilic: "Beţi cafea! Deblochează organismul spre a slăbi. Efectele negative sunt un mit!"

Ce poţi face pentru a scăpa de disconfortul cauzat de alergia la praf

Pentru că pacienţii sunt diferiţi şi răspund la fel de diferit unor situaţii, o alergie la praf ce şi-a manifestat deja simptome specifice, ce nu este nici ţinută sub control, poate fi completată şi de frecvente dermatite. Pe fondul unei sensibilităţi, pacientul are erupţii cutanate, roşeaţă şi iritaţii locale. Se aseamănă cu urticaria de contact, putând să existe şi umflaturi, atunci când pacientul intră în contact cu praf, 

Citeşte şi: Creşte numărul îmbolnăvirilor. Cum faci diferenţa între gripă şi o banală răceală

Cel mai indicat este a evita contactul cu ceea ce declanşează şi starea alergenica. Astfel, se va încerca prin măsuri variate a se menţine un mediu curat.

O cale de tratament se referă la acţiunea asupra simptomelor prezentate de pacient. În principal, este vorba de anti-histaminice, de decongestionante şi corticosteroizi. În funcţie de cât de mult afectează această alergie şi deranjează, afectând calitatea vieţii, se poate decide de către medic imunoterapia specifică alergenică.

Evoluţia acestei alergii poate fi şi mai deranjantă decât primele simptome ce apar. Aşadar, este recomandat că timpuriu să se efectueze consult de specialitate pentru a depista alergia şi a menţine control asupra acesteia.