Ce soluţii există în caz de alopecie. Când sunt indicate medicamentele

1 perie cadere par shutterstock 529494442 jpg jpeg

├Än jur de 70% din oameni se confrunt─â cu r─ârirea podoabei capilare dup─â 35 de ani.Nu exist─â un tratament-miracol pentru c─âderea p─ârului. Totu┼či, exist─â solu┼úii care ├«i ├«ncetinesc ritmul.

├Än alopecie, tratamentul depinde de cauza ei. Astfel, ├«n forma temporar─â, cum este cea ap─ârut─â pe fond de stres ┼či de sarcin─â, rareori este indicat un tratament. Dac─â te ├«ngrijoreaz─â ritmul alert de c─âdere a p─ârului, mergi la o consulta┼úie la medicul dermatolog. Pentru diagnosticare afec┼úiunilor p─ârului ┼či ale scalpului se folose┼čte tricoscopia. Aceasta const─â ├«n examinarea p─ârului ┼či a scalpului cu ajutorul dermatoscopului sau videodermatoscopului, o lup─â special─â. Tricoscopia ajut─â la depistarea tuturor formelor de alopecie (areat─â, androgenetic─â etc.), precum ┼či a bolilor scalpului (printre care psoriazisul ┼či dermatita seboreic─â). Tricoscopia este nedureroas─â ┼či f─âr─â efecte secundare.

Cât de eficiente sunt terapiile locale

Exist─â mai multe tratamente cu aplicare local─â, care pot fi prima op┼úiune dac─â te confrun┼úi cu c─âderea excesiv─â a p─ârului. Este vorba despre ┼čampoane ┼či serumuri. Nu te ├«ncrede ├«ns─â ├«n miracolele pe care acestea le promit adesea. ├Änainte de alegerea lor, consult─â totu┼či un medic dermatolog, pentru c─â unele pot face mai mult r─âu dec├ót bine. Este bine de ┼čtiut c─â aceste produse sunt ineficiente dac─â exist─â afec┼úiuni la nivelul scalpului cauzate de micoze sau bacterii.   

Suplimente? Nu le lua la întâmplare!

Dac─â e┼čti tentat s─â iei suplimente pentru a preveni c─âderea p─ârului, este bine s─â ┼čtii c─â acestea nu sunt ├«ntotdeauna necesare. Pentru ca astfel de produse s─â fie eficiente, este nevoie s─â r─âspund─â unei caren┼úe alimentare care a dus la c─âderea p─ârului. Iar pentru a se afla acest lucru, se impun analize de s├ónge. Astfel de suplimentele alimentare con┼úin, printre altele, vitamina B6, fier, zinc ┼či aminoacizi precum cistina ┼či metionina, compu┼či care favorizeaz─â cre┼čterea p─ârului ┼či care contribuie la formarea cheratinei, proteina care intr─â ├«n componen┼úa lui. Pentru a avea rezultate, o astfel de cur─â trebuie s─â dureze 3 luni.        

Laserul

O op┼úiune de tratament pentru persoanele cu alopecie este laserul. Este indicat celor care ├«nc─â mai p─âstreaz─â foliculii de p─âr, av├ónd ca efect stimularea cre┼čterii podoabei capilare. Lumina emis─â de laser p─âtrunde ├«n piele, ac┼úion├ónd asupra metabolismului celular. De asemenea, activeaz─â circula┼úia la nivelul scalpului. ├Ämbun─ât─â┼úiri se pot observa la c├óteva luni dup─â tratament. Laserul este contraindicat celor cu lupus sau cu boli neuropsihice.

Cum acţionează medicamentele

├Än alopecia androgenetic─â, sunt recomandate anumite terapii medicamentoase ÔÇô minoxidilul ┼či finasterida. Minoxidilul, sub form─â de lo┼úiuni sau solu┼úii, se aplic─â pe scalp, de 2 ori pe zi, fiind indicat at├ót femeilor, c├ót ┼či b─ârba┼úilor. Finasterida este un tratament hormonal care inhib─â evolu┼úia alopeciei androgenetice ┼či se administreaz─â oral. Nu este recomandat─â femeilor. Rezultatele se v─âd mai ales dac─â alopecia este incipient─â.                          

Implantul, opţiune scumpă

Solu┼úie real─â contra alopeciei, implantul de p─âr are dezavantajul costurilor mari. Procedura dureaz─â, ├«n medie, 6 ore ┼či se face dup─â efectuarea unor analize medicale. Se aleg r─âd─âcini din zona donatoare de la ceaf─â, dup─â care se implanteaz─â ├«n partea din fa┼ú─â.  Recente

Odorizant natural  jpg
test de sange shutterstock 1761439778 jpg
exercitii fizice   yoga g6f550c290 1280 jpg
pilule shutterstock 2006626376 jpg
pitbull shutterstock 1942867918 jpg
Rosii si castraveti  jpg
ciuperci shutterstock 1848583411 jpg
ochi obositi foto shutterstock
Jucarii de plus jpg
zidul chinezesc shutterstock 7845748 jpg
6 lucruri pe care le poti face pentru sanatatea ta in numai 5 minute jpg
Cola jpg
Elena Gheorghe jpg
Cartofi  jpg
labradoodle shutterstock 2033747033 jpg
Pisica jpg
adolescenti la pc shutterstock 439292719 ok jpg
miros neplacut   shutterstock 1124436698 jpg
suc de fructe jpg
Epilare jpg