Ce soluţii există în caz de alopecie. Când sunt indicate medicamentele

1 perie cadere par shutterstock 529494442 jpg jpeg

În jur de 70% din oameni se confruntă cu rărirea podoabei capilare după 35 de ani.Nu există un tratament-miracol pentru căderea părului. Totuşi, există soluţii care îi încetinesc ritmul.

În alopecie, tratamentul depinde de cauza ei. Astfel, în forma temporară, cum este cea apărută pe fond de stres şi de sarcină, rareori este indicat un tratament. Dacă te îngrijorează ritmul alert de cădere a părului, mergi la o consultaţie la medicul dermatolog. Pentru diagnosticare afecţiunilor părului şi ale scalpului se foloseşte tricoscopia. Aceasta constă în examinarea părului şi a scalpului cu ajutorul dermatoscopului sau videodermatoscopului, o lupă specială. Tricoscopia ajută la depistarea tuturor formelor de alopecie (areată, androgenetică etc.), precum şi a bolilor scalpului (printre care psoriazisul şi dermatita seboreică). Tricoscopia este nedureroasă şi fără efecte secundare.

Cât de eficiente sunt terapiile locale

Există mai multe tratamente cu aplicare locală, care pot fi prima opţiune dacă te confrunţi cu căderea excesivă a părului. Este vorba despre şampoane şi serumuri. Nu te încrede însă în miracolele pe care acestea le promit adesea. Înainte de alegerea lor, consultă totuşi un medic dermatolog, pentru că unele pot face mai mult rău decât bine. Este bine de ştiut că aceste produse sunt ineficiente dacă există afecţiuni la nivelul scalpului cauzate de micoze sau bacterii.   

Suplimente? Nu le lua la întâmplare!

Dacă eşti tentat să iei suplimente pentru a preveni căderea părului, este bine să ştii că acestea nu sunt întotdeauna necesare. Pentru ca astfel de produse să fie eficiente, este nevoie să răspundă unei carenţe alimentare care a dus la căderea părului. Iar pentru a se afla acest lucru, se impun analize de sânge. Astfel de suplimentele alimentare conţin, printre altele, vitamina B6, fier, zinc şi aminoacizi precum cistina şi metionina, compuşi care favorizează creşterea părului şi care contribuie la formarea cheratinei, proteina care intră în componenţa lui. Pentru a avea rezultate, o astfel de cură trebuie să dureze 3 luni.        

Laserul

O opţiune de tratament pentru persoanele cu alopecie este laserul. Este indicat celor care încă mai păstrează foliculii de păr, având ca efect stimularea creşterii podoabei capilare. Lumina emisă de laser pătrunde în piele, acţionând asupra metabolismului celular. De asemenea, activează circulaţia la nivelul scalpului. Îmbunătăţiri se pot observa la câteva luni după tratament. Laserul este contraindicat celor cu lupus sau cu boli neuropsihice.

Cum acţionează medicamentele

În alopecia androgenetică, sunt recomandate anumite terapii medicamentoase – minoxidilul şi finasterida. Minoxidilul, sub formă de loţiuni sau soluţii, se aplică pe scalp, de 2 ori pe zi, fiind indicat atât femeilor, cât şi bărbaţilor. Finasterida este un tratament hormonal care inhibă evoluţia alopeciei androgenetice şi se administrează oral. Nu este recomandată femeilor. Rezultatele se văd mai ales dacă alopecia este incipientă.                          

Implantul, opţiune scumpă

Soluţie reală contra alopeciei, implantul de păr are dezavantajul costurilor mari. Procedura durează, în medie, 6 ore şi se face după efectuarea unor analize medicale. Se aleg rădăcini din zona donatoare de la ceafă, după care se implantează în partea din faţă.  



Recente

cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg
Bautura care alunga insomnia  Sursa foto shutterstock 544190740 jpg
trifoi  jpg
Muște jpg