FOTO Ea trăiește cu punga de colostomie toată viața! Cum?

Jessica Grossman trăiește, pentru tot restul vieții ei, cu o pungă pe abdomenul ei. Ce este și de ce i-au pus-o medicii? Iată povestea ei emoționantă!

pungă 1  jpg

„Dacă nu vorbim despre asta, dacă nu-i învățăm pe oameni, cum vor ști ei să ne accepte așa cum suntem?”, spune Jessica Grossman, fondatoarea organizației nonprofit Uncover Ostomy.

La 13 ani, Jessica s-a trezit într-o situație dificilă, avea de făcut o alegere grea. „Îmi era atât de rău, încât intestinele mele erau septice și medicii mi-au spus că am opțiunea de-a face operația de colostomie”, a început să povestească Grossman despre cazul ei, în revista People.

„Ei mi-au spus că operația o să mă facă să mă simt mai bine, dar că voi avea o pungă cu mine pentru tot restul vieții. Alternativa era să nu mă operez și să nu mai trăiesc prea mult…”, a continuat Jessica. „Atunci le-am spus într-un suflet că eu vreau să trăiesc, așa că am ales operația”, a conchis ea.

Colostomia este o operație care salvează vieți, o procedură chirurgicală care permite resturilor alimentare să fie eliminate din organism într-o pungă aflată în exteriorul corpului, la nivelul abdomenului, susține Asociațiațiile Unite ale Colostomiei din America.

În prezent, Grossman are 33 de ani și se bucură că a ales operația și și-a salvat singură viața.

Crescând în Toronto, ea a început să simtă dureri stomacale încă de la 8 ani. Abia dacă mai mânca și a slăbit rapid. Mama ei și-a dat seama că ceva era în neregulă când fetița a încetat să mai mănânce desert.

image

Jessica a fost diagnosticată cu Grohn, o boală inflamatorie a intestinelor care cauzează inflamația tractului gastrointestinal. După ce a fost diagnosticată la 9 ani, starea ei medicală s-a stabilizat cu ajutorul medicamentelor și a unei diete stricte.

„La 11 ani, am luat un virus stomacal care mi-a declanșat boala și de-atunci am fost tot mai rău…”, povestește Grossman. „Nu mi-am mai revenit niciodată, așa că durerea s-a intensificat, am început să sângerez. Nu dormeam noaptea, de-abia dacă mai puteam merge la școală. Între 11 și 13 ani, am locuit practic la spital”, a adăugat tânăra.

Starea ei nu se îmbunătățea. Lua tratament pentru cancer și steroizi, lucru care i-a crescut mult greutatea corpului. „Aveam perfuzie tot timpul în braț. Viața mea consista doar din durere și narcotice și nu mai mergeam la școală. Ba eram conștientă, ba nici nu-mi dădeam seama că venea cineva în vizită la mine”.

image

În ianuarie 2003, a decis să se opereze. Medicii i-au extirpat colonul și o bucată mare din intestine și i-au pus, în schimb, punga de colostomie. „Mi-am dat seama că era singur mea opțiune. A fost un lucru bun și faptul că eram foarte tânără și nu știam altceva”, a dezvăluit ea.

„Mi-am găsit un serviciu, mi-am făcut prieteni noi și nimănui nu-i pasă că eu am cu mine punga. Mi-am făcut și iubit și nici el nu s-a sinchisit de punga mea. Am făcut facultatea și, tot așa, nimănui nu i-a păsat de punga mea. Punga a devenit parte din mine. Toate lucrurile frumoase care mi s-au întâmplat au fost posibile datorită pungii mele, care mă ține în viață”, a conchis ea.

Prin urmare, punga externă a Jessicăi n-a fost niciodată un impediment pentru ea. Tocmai de aceea, și-a dorit să vorbească despre acest subiect considerat tabu pentru mulți. A început un blog în facultate, după care s-a apucat de actorie și modeling și viața ei e tot mai bună. A creat organizația Uncover Ostomy și le vorbește tuturor despre experiența trăită de ea.

Grossman este una dintre primele persoane de pe rețelele sociale care vorbește deschis despre colostomie și arată imagini cu punga ei. Refuză s-o ascundă și să se simtă rușinată de ea. Jessica trăiește acum în Toronto cu soțul ei și consiliază alți oameni care se pregătesc de operația făcută de ea, de traiul cu punga de colostomie.

image

Foto - Instagram



Recente

pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg
medic  foto   Shutterstock jpg
Paste cu sos pesto  Sursa foto shutterstock 156789950 jpg
Cum se curăță ecranul televizorului jpg
nuntă  foto   Shutterstock jpg
Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg
Caderea parului are legatura cu menopauza  Sursa foto shutterstock 2189042279 jpg
Prajitura cu biscuiti si crema de zahar caramelizat  Sursa foto shutterstock 268179653 jpg
O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg