Călugărul care n-a văzut niciodată o femeie. A trăit 82 de ani!

De mii de ani, oameni de diverse religii au preferat viața monahală, trăind la mănăstire. Aceștia s-au izolat de restul lumii pentru a se dedica credinței, rugăciunii și comunității de-acolo. Viața monahală nu e adoptată doar de creștini, cu toate că ei au fost primii care au practicat-o. În Buddhism, Daoism sau Jainism, există, de asemenea, asemenea practicanți.

image

Viața monahală poate fi extrem de izolată, contactul cu restul lumii fiind minim. Sau mai există și varianta în care călugării pot fi deschiși celorlalți și chiar să organizeze grupuri de turiști care să-i viziteze.

Nu e cazul călugărilor de pe un munte anume din Grecia, care preferă să fie lăsați în pace de restul lumii. UNESCO susține că Muntele Athos găzduiește în jur de 20 de mănăstiri, în care călugării creștini trăiesc în izolare extremă. Unul dintre aceștia a ajuns chiar să nu vadă niciodată în viața sa o femeie.

Într-o parte retrasă din Grecia, unde este extrem de greu de ajuns, din cauza dealurilor ascuțite, există mănăstirile Ortodoxe de Est, care le includ pe cele bulgare, rusești, sârbe, susține Ouranoupoli.

În acel loc, nu numai că vizitatorii nu sunt bineveniți, dar mai ales femeile n-au ce căuta acolo. Cel mai mult o femeie se poate apropia cu barca, dar distanța va fi apreciabilă și-n acest caz. De fapt, femeile nu au voie să se apropie la mai puțin de 500m de acea coastă. Ce le împliedică?

Un document legat datat de acum o mie de ani susține că nici măcar animalele de sex feminin nu au voie acolo. Iar femeilor le este interzis de-a dreptul.

Ei bine, într-o asemenea mănăstire a ajuns, la un moment dat, un tânăr orfan. În mod oficial, copiii nu aveau voie pe Muntele Athos. Însă se fac câteodată excepții. Mai exact, în 1856 s-a întâmplat acest lucru. Vintage ne informează că un ziar din 1938 a publicat povestea lui Mihailo Tolotos, care fusese adus pe scările mănăstirii și abandonat acolo la scurt timp după naștere. Călugării au încălcat regulile și au decis să-i ia sub protecția lor și să-l crească.

Tolotos și-a petrecut, astfel, următorii 82 de ani din viața lui în acea mănăstire. Și, în tot acel timp, nu a văzut niciodată o femeie, în afară de mama lui, probabil, care a murit la câteva ore după nașterea lui. Totuși, știa cum arată femeile, fiind familiarizat cu Sfânta Fecioară, pe care o vedea adesea pe icoane.

Nici în zilele noastre, copiii și femeile n-au voie să se apropie de mănăstirile de pe Muntele Athos. Și, din moment ce copiii nu pot decide să se dedice vieții monahale, e posibil ca Tolotos să fi fost primul și ultimul, de fapt singurul bărbat care să-și fi trăit întreaga viață fără să fi văzut vreodată, cu ochii lui, cum arată o femeie.

Foto - ShutterstockRecente

Bruce Willis 1 jpg
Meghan Markle jpeg
Sabrina jpg
Georgina Rodriguez Instagram jpg
ashley graham, sotul si copiii foto  Instagram jpg
Paris Hilton jpg
Tiger Woods sursa  Shutterstock jpg
332377003 3394862050761175 2241624325860106195 n jpg
eveniment lux oameni petrecere jpg
Selena Gomez, Nicola Peltz, Brooklyn Beckham jpg
Mark jpg
01  coperta cf06 page 0001 jpg
James Bond jpg
George Clooney, Amal Clooney, Angelina Jolie sursa  Shutterstock jpg
Hobby jpg
Charlize Theron jpg
Brendan Fraser jpg
Gwyneth Paltrow sursa  Shutterstock jpg
Christina Aguilera și tatăl ei sursa  Shutterstock, Twitter jpg
Ce bijuterii ti se potrivesc in functie de semnul zodiacal Sursa foto shutterstock 1633092592 jpg