Cum poţi reduce bugetul de vacanţă când pleci cu familia în concediu

1 family vacation jpg jpeg

Atunci când organizezi o vacanţă cu întreaga familie, costurile pot depăşi rapid bugetul tău de concediu. Ai nevoie de cazări mai spaţioase, bine dotate cu utilităţi şi facilităţi, biletele de avion sunt mai scumpe şi trebuie să incluzi în buget şi banii pentru activităţi distractive care să le trezească entuziasmul celor mici.

Familiile caută întotdeauna modalităţi prin care să cheltuiască mai puţin când pleacă în concediu, de la compromisuri făcute în privinţa cazării, la scurtarea perioadei de vacanţă. Însă există şi câteva metode mult mai simple prin care te poţi încadra în banii de concediu, fără să îţi refuzi confortul sau micile plăceri de care vrei să te bucuri în vacanţă.

Alege o cazare potrivită pentru familii

Dacă vrei să economiseşti bani în vacanţă, atunci va trebui să alegi cu mare grijă unitatea de cazare. Când călătoreşti cu familia, ai nevoie de mai mult spaţiu, dar şi de unele utilităţi care să îţi permită să le prepari copiilor un mic dejun sau un ceai dimineaţa. Pe de altă parte, este la fel de important ca unitatea de cazare să aibă împrejurimi pitoreşti şi eventual o curte în care cei mici să se poată juca nestingheriţi în aer liber. În România, există numeroase cazări spectaculoase sau cochete, situate în mijlocul naturii, care îţi permit să te relaxezi alături de familie. De altfel, poţi arunca o privire peste această listă de hoteluri şi pensiuni unde te poţi caza cu cardul de vacanţă, astfel încât să îţi mai rămână bani şi pentru alte activităţi.

Caută atracţii turistice care pot fi vizitate gratis

În majoritatea destinaţiilor de vacanţă vei găsi numeroase obiective sau activităţi gratuite, de care întreaga familie se poate bucura. De exemplu, în Londra, una dintre atracţiile turistice preferate de familii este National History Museum, vizitată anual de peste şase milioane de oameni. Aici vei găsi numeroase galerii de artă şi pictură, fosile de dinozauri, expoziţii de fotografie ori colecţii arheologice şi antropologice însoţite de explicaţii video perfecte pentru cei mici. În Roma, Pantheonul, Villa Borghese ori Fontana di Trevi sunt principalele atracţii turistice pentru care nu va fi nevoie să plăteşti nimic dacă vrei să le vizitezi. Parcurile, muzeele gratuite, unele ruine sau clădirile din multe oraşe sunt mereu deschise publicului, astfel că vă puteţi bucura de ele fără să faceţi sacrificii financiare.

Evită ieşirile zilnice la restaurant

Poate cea mai mare parte din banii de cheltuială pentru vacanţă se duc pe mâncare. Iar dacă vrei să mănânci zilnic la restaurant, vei termina rapid bugetul de concediu. În schimb, poţi rezerva câteva seri pe care să le petreceţi luând masa la un local şi să prepari la cazare restul meselor sau să găseşti variante ieftine pentru prânz ori cină. În majoritatea destinaţiilor vei găsi „street food” foarte bun, la preţuri avantajoase. Ai grijă însă să te documentezi înainte în privinţa celor mai bune locuri în care poţi mânca ieftin, pentru a evita orice îngrijorări sau probleme legate de calitatea ingredientelor, de respectarea normelor sanitare sau de modul în care sunt gătite alimentele.

Economiseşte bani cu transportul

Dacă pleci în concediu cu maşina personală, atunci cele mai importante costuri la care ar trebui să ai grijă, dincolo de preţul combustibilului, sunt cele cu parcarea. Cel mai bine este să îţi rezervi o cazare care dispune de parcare gratuită. În caz contrar, documentează-te înainte cu privire la cele mai ieftine locuri în care îţi poţi lăsa în siguranţă maşina şi verifică distanţa până la cazare. În Europa, costurile cu parcarea pot fi mult mai mari, iar amenzile pentru staţionarea neregulamentară ajung chiar şi la câteva sute de euro.

Sursa foto: Josh Willink from Pexels