Cum să ai un start fresh la început de an

1 pexels photo 3171837 jpg jpeg

Nu există an nou fără visuri proaspete, fără noi idealuri... Din păcate, multe dintre ele nu se concretizează din lipsă de timp, de chef sau din nepăsare, iar pe unele din ele chiar noi le amânăm pe termen nedefinit.

Amânarea este cauza multor situaţii dificile din viaţă, de cele mai multe ori autoprovocate. De exemplu: de câte ori nu ai întârziat să mergi la medicul oftalmolog, cu toate că ochii au început să dea semne de oboseală? Simptom clar pentru o vizită de urgenţă la medic, pe care însă îl tot ignori.

Deoarece mai sunt doar câteva zile până trecem în 2020 este de recomandat să începi uşor, dar hotărât, să îţi analizezi viaţa. Nu doar lucrurile pozitive şi situaţiile minunate prin care ai trecut în 2019, dar şi aspectele negative, deziluziile, amânările, toate lucrurile pe care le-ai lăsat în stand-by. Dacă vei face astfel, ţine cont că ai nevoie de multă încredere în tine şi, cel mai important, ai nevoie de ambiţie.

În continuare, îţi prezentăm câteva sugestii de care să ţii cont atunci când vrei să deschizi un capitol nou în viaţă şi să profiţi de energiile frumoase ale anului ce stă să vină:

1.Renunţă la legături nepotrivite

Singurătatea este neplăcută şi nu există om care să nu fugă de ea. Dar sunt situaţii în viaţă când trebuie să rămâi singură cu tine ca să înveţi lucruri noi despre propria persoană. Nu accepta să întreţii legături toxice şi să numeşti prieten pe oricine intră în viaţa ta.

Astfel, din 2020 sortează fiecare relaţie pe care ai dezvoltat-o până acum şi nu mai tolera jumătăţi de măsură. Odată ce vei da la o parte persoanele dificile, vei descoperi oameni noi cu care vei vibra la unison. Nu trebuie să îţi fie frică de singurătate, ci teme-te mai degrabă să fii alături de oameni care nu te înţeleg şi nu te susţin în totalitate.

2.Stabileşte-ţi obiectivele

Cu siguranţă anul trecut ţi-ai făcut planuri, dar nu le-ai dus la îndeplinire pe toate. Ce te face să crezi că anul următor va fi altfel?! Îţi spunem noi: ambiţia! Motivul pentru care nu ţi-ai îndeplinit toate visurile anul acesta este că ai tratat cu superficialitate aspecte din viaţa ta şi nu ai fost perseverentă.

Ştiai că J. K. Rowlling a primit refuzuri de a publica faimoasa carte Harry Potter de aproximativ 13 ori? Ar fi putut să renunţe uşor, dar încrederea în forţele proprii şi dârzenia au ajutat-o să devină unul dintre cei mai apreciaţi scriitori ai secolului XXI. Noroc? Nu! Perseverenţă!

Prin urmare, te invităm şi pe tine să îţi întocmeşti o listă cu toate planurile şi dorinţele tale. Nu contează cât de mici sau mari sunt. Aruncă-le pe o hârtie şi ţine-o la îndemână în portofel, ca ori de câte ori dubiile încep să te stăpânească s-o poţi deschide. Îţi va reaminti pentru ce lupţi.

3.Ai grijă la ce te gândeşti

Avem zeci de gânduri pe zi şi trebuie să recunoşti că majoritatea dintre ele nu sunt pozitive. Dialogul intern zilnic trebuie hrănit cu multă energie pozitivă, altfel te poţi autodezamăgi. Tu eşti cel mai aspru profesor al tău şi dacă nu înveţi să îţi stăpâneşti gândurile, te vor stăpâni ele pe tine.

Un remediu potrivit este puterea afirmaţiilor. Practicate zilnic, acestea vor deveni o rutină: „Sunt binecuvântată!”, „Sunt deschisă să primesc în viaţa mea oportunităţi noi”, „Sunt o persoană pozitivă şi atrag succesul în viaţa mea‟ sau „Obţin mereu tot ce îmi doresc‟. Cum poţi observa, aceste „mantre‟ sunt folosite la timpul prezent. Frumuseţea afirmaţiilor este că nu te lasă să te pierzi în trecut, nici nu scrutează tare în viitor. Afirmaţiile pozitive te aduc în prezent şi nu lasă gândurile să fugă unde vor ele.

4.Filtrează informaţiile care vin din exterior

Informaţiile din media sunt păguboase pentru mintea ta. Bârfele mondene sunt pline de energii negative şi prezintă vieţile vedetelor, însă acestea sunt, de cele mai multe ori,  departe de realitate. Renunţă să priveşti aşa des la emisiuni de scandal sau filme care nu îţi fac bine, astfel îţi vei păstra buna dispoziţie.

Citeşte cât de des poţi! Cartea poate fi cea mai bună prietenă a ta, pentru că în paginile ei cunoşti mii de lumi şi trăieşti alte vieţi. Seara, înainte de a te pregăti pentru somn, fă-ţi obiceiul de a citi măcar câteva pagini. Pune-ţi cartea preferată la îndemână, pe noptieră, astfel nu vei fi tentată să amâni lectura.

Practicarea unui sport nu te ajută doar să dai kilograme jos, dar şi să îţi păstrezi o minte curată. După muncă, un curs de zumba, de belly dance sau de pilates o să alunge stresul acumulat peste zi, dar îţi va tonifia şi musculatura.

Dacă ai amânat să te înscrii la un curs de actorie sau de artist-florar, acum este timpul. Fă ce îţi place sau lasă-te surprinsă de activităţi pe care nu le-ai mai încercat. Poate o să-ţi descoperi un talent pe care nu-l bănuiai şi o să capeţi cunoştinţe noi, cu pasiuni asemănătoare.

Dacă nu o să acţionezi şi vei alege calea uşoară, aceea a pasivităţii, viaţa ta nu va cunoaşte transformări semnificative. Anul nou este un prilej bun să faci lucrurile să se întâmple, să îţi construieşti visele prin ambiţie şi perseverenţă. Nu e uşor să te „reprogramezi”, dar ai o singură viaţă. De ce nu ai vrea să o trăieşti la potenţial maxim?

Sursă photo: PixelsRecente

sampon uscat profesional xpertbeauty jpg
manichiura oja semipermanenta jpg
cadou oferit de femeie jpg
Esti friguros Afla care sunt cele mai bune alimente în sezonul rece  Sursa imagine Pixabay jpg
alimente congelate  jpg
Ce să faci și ce să nu faci înainte de programarea la medic  jpg
shutterstock 1494529091 jpg
model anul 2021  sursa   Instagram jpg
close up beautiful woman wearing necklace pearl bracelet jpg
exercitii pentru posterior shutterstock 481861576 jpg
Planifica ti vacanta de vara din timp jpg
curatenie jpg
Insula Queimada, din Brazilia jpg
foto  jpg
Ce stiluri de design interior sunt in tendinte pentru amenajarea bucatariei jpg
Cum sa ti mentii urechile curate in mod corect  Sursa imagine shutterstock 1689079585 jpg
2 jpg
haine pentru doamnele cu parul carunt jpg
Efectele secundare ale pastilele pentru somn jpg
Regina adâncurilor, scufundări  sursa   Shutterstock jpg