Cum să faci curăţenie eficient în casă după o boală. Aşa scapi definitiv de virusuri!

1 pexels karolina grabowska 4239130 jpg jpeg

După o răceală, gripă sau orice alt tip de boală contagioasă, este esenţial să previi răspândirea bolii. Dincolo de spălarea frecventă a mâinilor, curăţarea suprafeţelor din casă este importantă, deoarece virusurile pot rămâne pe acestea de la câteva zile până la săptămâni.

Apa simplă şi produsele simple de curăţare nu vor combate virusurile, bacteriile şi alţi germeni. Trebuie să utilizezi un dezinfectant, să urmezi instrucţiunile de utilizare a produsului şi să aştepţi să funcţioneze. Foloseşte un înălbitor care conţine între 5% şi 9% hipoclorit de sodiu şi amestecă 4 linguriţe de înălbitor cu un litru de apă la temperatura camerei.

Când utilizezi un produs de curăţare din comerţ, urmează instrucţiunile de pe etichetă! Bureţii nu trebuie folosiţi pentru curăţare, deoarece pot adăposti bacterii. Pentru obiectele cu crăpături mici, cum ar fi telecomanda sau tastatura computerului, poţu utiliza un tampon de bumbac înmuiat în dezinfectant şi stors bine. Atenţie! Nu amesteca niciodată detergenţi sau dezinfectanţi cu alte produse de curăţare, cum ar fi amoniacul, deoarece substanţele emanate sunt toxice.

Curăţenia în dormitoare

Petrecerea timpului în pat când eşti bolnav permite germenilor să rămâne pe aşternuturi. Pentru a preveni răspândirea bolii şi pentru a nu te reinfecta, este important să dezinfectezi lenjeria de pat. Cearşafurile şi feţele de pernă trebuie spălate la temperaturi ridicate, deoarece intră în contact cu persoana bolnavă. Nu uita nici de pijamale! Dacă un copil bolnav se culcă cu un animal de pluş, ar trebui să fie curăţat şi acesta.

Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poţi face pentru a te proteja de boală este să porţi mănuşi de cauciuc atunci când te ocupi de curăţarea rufelor murdare. Păstrează lenjeria de pat departe de faţă şi corp şi pune-o la spălat cât mai curând posibil, odată ce persoana bolnavă se simte puţin mai bine şi nu mai trebuie să stea tot timpul întinsă. Nu uita să dezinfectezi obiectele atinse frecvent, cum ar fi întrerupătoarele, clanţele. Este necesar să faci acest lucru cel puţin o dată pe zi atunci când cineva este bolnav.

Soluţie dezinfectantă pentru suprafeţele din bucătărie

O persoană bolnavă n-ar trebui să se ocupe de pregătirea mâncării pentru alţii pentru a preveni răspândirea germenilor. Uneori, nici spălarea atentă a mâinilor s-ar putea să nu fie suficientă pentru a-i proteja pe ceilalţi.

Spală cu apă fierbinte sau la maşina de spălat vase toate ustensilele şi vasele pe care le-a folosit bolnavul sau înmoaie-le într-o soluţie dezinfectantă. Foloseşte o jumătate de cană de înălbitor la 3,5 litri de apă pentru a face propria soluţie dezinfectantă. Şterge cu aceasta frecvent suprafeţe precum mesele, spătarele scaunelor, mânerele frigiderului, sertarelor şi dulapurilor.

Curăţă riguros suprafeţele din baie

Băile au o mulţime de zone unde se pot găsi germeni care se înmulţesc îndeosebi atunci când cineva este bolnav. Utilizează zilnic un produs de curăţare dezinfectant cu care cureţi toaleta, chiuveta, cada, întrerupătoarele, clanţele, podeaua. Dacă este posibil, foloseşte o baie diferită de cea pe care o foloseşte persoana bolnavă. În caz contrar, pune prosoape destinate doar persoanei bolnave şi schimbă mai des toate prosoapele. Odată ce persoana bolnavă se simte mai bine, aruncă-i periuţa de dinţi şi spală suportul pentru periuţa de dinţi.

Aşa menţii livingul curat!

Uneori este greu să închizi o persoană bolnavă într-un dormitor, în special un copil. Prin urmare, pentru a preveni contaminarea tapiţeriei în spaţiile comune de locuit, acoperă mobilierul cu cearşafuri sau pături lavabile. Schimbă-le şi spală-le frecvent. De asemenea, îndepărtează pernele decorative care nu pot fi spălate cu uşurinţă sau acoperă-le cu feţe de pernă lavabile. Şterge frecvent suprafeţele, cum ar fi măsuţa de cafea, telefoanele, computerele, telecomenzile, întrerupătoarele şi clanţele. Dacă o jucărie a fost folosită pentru a distra persoana bolnavă, aceasta trebuie dezinfectată.Recente

Planifica ti vacanta de vara din timp jpg
curatenie jpg
Insula Queimada, din Brazilia jpg
foto  jpg
Ce stiluri de design interior sunt in tendinte pentru amenajarea bucatariei jpg
Cum sa ti mentii urechile curate in mod corect  Sursa imagine shutterstock 1689079585 jpg
2 jpg
haine pentru doamnele cu parul carunt jpg
Efectele secundare ale pastilele pentru somn jpg
Regina adâncurilor, scufundări  sursa   Shutterstock jpg
otet jpg
Click! pofta buna jpg
Cele mai bune alimente pentru rinichi  jpg
Maini tinand un pahar cu apa jpeg
haine  jpg
pliculețul de ceai  sursa   Shutterstock jpg
rozacee acid azelaic shutterstock 1498857530 jpg
Cum iti poate afecta consumul de alcool pielea  Sursa imagine Pixabay jpg
raceala, gripa, simptome jpg
Faci asta zilnic fara sa stii ca iti ia ani din viata  Sursa foto Pixabay jpg