Cum să previi eficient răceala fără medicamente și soluții „minune‟

Nu aștepta ca răceala sau gripa să se instaleze! În această perioadă, este bine să ții cont de câteva reguli ce te vor ajuta să stai departe de tuse, durere în gât, febră și de alte manifestări nedorite. 

image

În perioada sezonului rece este important să înveți cum să te ferești de contactul cu virusurile. Un nas care curge, durerile în gât, tusea, congestia, durerile de cap, strănutul și febra te pot epuiza și îți pot afecta stilul de viață. Așadar, iată câteva lucruri pe care le poți face acum pentru a preveni astfel de simptome, conform „Prevention‟!

 1. Folosește un umidificator 

Umiditatea scăzută îți poate usca căile nazale, ceea ce poate duce, în cele din urmă, la instalarea răcelii. Umidificatorul menține umede membranele mucoase ale nasului, ceea ce ține germenii departe. Dacă te-ai hotărât să investești într-un astfel de aparat, este elementar să-l igienizezi regulat, deoarece mediul cald și umed favorizează apariția mucegaiului, care provoacă simptome similare răcelii. 

2. Carne de vită, ouă, suc de portocale 

În această perioadă este bine să consumi alimente care conțin vitamina D. Studiile au arătat că deficitul de această vitamină poate provoca tuse, durere în gât sau nas înfunat. Așadar, surse importante de vitamine D le găsești în alimente, precum: somon, carne de vită, gălbenușuri de ou, suc de portocale, brânză și ciuperci.

3. Dezinfectează-ți telefonul 

Germenii se pot instala cu ușurință pe telecomandă, telefon, pe tastele calculatorului sau pe blatul din bucătărie. De fapt, un studiu realizat de către specialiștii de la Universitatea din Arizon a constatat că telefoanele mobile pot transporta de 10 ori mai multe bacterii decât scaunele de toaletă. Așadar, pentru a sta departe de răceală, ia în calcul să dezinfectezi regulat obiectele pe care le folosești cel mai des cu șervețele speciale, iar la final, șterge-le cu o cârpă uscată și moale. 

Vezi și: Pregătește-ți organismul pentru iarnă! Alimentele care nu trebuie să-ți lipsească din meniu 

4. Odihna te ajută 

Știai că lipsa de somn îți poate slăbi sistemul imunitar? Acest lucru a fost confirmat de către un studiu al „JAMA Internal Medicine‟, care a demonstrat că persoanele ce nu se odihnesc suficient au mai multe șanse să răcească decât cele ce dorm opt ore pe noapte sau mai mult. Specialiștii îți recomandă să dormi cel puțin 7 până la 9 ore pe noapte. 

5. Stai departe de stres!

Stresul determină organismul să elibereze cortizol, un hormon care poate slăbi capacitatea sistemului imunitar de a se lupta cu infecțiile. Așadar, încearcă să elimini stresul pe cât posibil! Începe cu plimbările zilnice prin natură sau cu alergările în parc, deoarece sportul ajută. De ajutor sunt și cursurile yoga, meditația și lectura. 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg
Caderea parului are legatura cu menopauza  Sursa foto shutterstock 2189042279 jpg
Prajitura cu biscuiti si crema de zahar caramelizat  Sursa foto shutterstock 268179653 jpg
O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg
Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg