Cum scăpăm în mod natural de mucegaiul din casă

1 curatare jpg jpeg

Apariţia petelor negre sau verzui de pe pereţi nu este doar inestetică, ci şi dăunătoare sănătăţii, cei mai afectaţi fiiind cei mici şi vârstnicii. Principalul factor care favorizează apariţia mucegaiului este umiditatea în exces (peste 60%), fenomen care contribuie la declanşarea mai multor afecţiuni, cum ar fi alergiile, astmul bronşic, iritaţiile pielii, sinuzitele fungice şi infecţiile pulmonare.

Află cum poţi elimina şi preveni, în mod natural, mucegaiul, fără să foloseşti substanţe chimice.

Prepară-ţi singur soluţii de curăţare. Poţi pregăti în casă următorul amestec: 200 de mililitri de apă, 200 de mililitri de oţet şi 3 linguri de bicarbonat de sodiu. Pune aceste ingrediente într-o sticlă cu pulverizator şi stropeşte suprafeţele unde observi că se dezvoltă mucegai. Lasă să acţioneze, timp de o oră, apoi şterge cu o lavetă curată. De asemenea, poţi prepara un amestec folosind uleiul de arbore de ceai. Pune 10-15 picături în 500 de mililitri de apă şi pulverizează peste zonele afectate de mucegai.

Aeriseşte locuinţa de mai multe ori pe zi. Ventilaţia naturală este cea mai sănătoasă. Aşadar, deschide larg ferestrele şi permite aerului proaspăt să intre în încăperi. Bucătăria trebuie aerisită cel mai des, atât înainte, cât şi după servirea mesei. De asemenea, o atenţie sporită trebuie acordată şi băii, având în vedere că umiditatea e şi mai prezentă în această încăpere, din cauza vaporilor de apă şi a temperaturilor ridicate care se formează.

Ţine mucegaiul la distanţă cu ajutorul plantelor de interior. Acestea ne dau o stare de bine, dar sunt şi eficiente pentru a menţine aerul din încăpere proaspăt şi curat. Plantele elimină cantităţi mari de oxigen şi, în acelaşi timp, absoarbe dioxidul de carbon. Printre plantele care absorb umiditatea în exces se numără: Spathiphyllum, Chamaedorea (palmierul pitic), Hedera (Iedera), Feriga şi Tillandsia.

Încearcă să nu usuci rufele în interior, pentru că evaporarea apei va creşte nivelul de umiditate. În acelaşi timp, ţine cont de fapul că hidroizolaţia corectă este o măsură excelentă de prevenirea a apariţiei mucegaiului.Recente

Obiceiuri care afectează sănătatea tractului urinar jpg
Lasagna cu spanac Sursa foto shutterstock 1738952648 jpg
oj png
clickpentrufemei ro (2) jpg
branca ursului femeie shutterstock 659200591 jpg
Chec cu lamaie Sursa foto shutterstock 2032280408 jpg
3 motive sa te speli pe fata seara Sursa foto shutterstock 1924405574 jpg
shutterstock 512817400 jpg
O locuință de revistă, amenajată în patru pași simpli jpg
De ce sa masezi tenul cu miere Sursa foto shutterstock 1613904577 jpg
Rulada cu gem de cirese Sursa foto shutterstock 2072439719 jpg
Tocuri jpg
pahar cu apa jpg
Ratatouille Sursa foto shutterstock 1664054827 jpg
shutterstock 1836252643 jpg
Suleiman Magnificul, lalele foto  Shutterstock jpg
ClickPentruFemei (4) (6) jpg
avion sursa  Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
Prajitura cu mere Sursa foto shutterstock 376258168 jpg