Cum scapi rapid de ţânţari în curte sau balcon, fără insecticide (P)

1 beautiful 71493 1280 jpg jpeg

Vara a venit odată cu zilele însorite şi căldura, care ne plac atât de mult şi ne îndeamnă să petrecem mai mult timp în aer liber. Dar anotimpul cald vine la pachet şi cu apariţia ţânţarilor, un lucru pe care încercăm mereu să-l evităm.

Serile de relaxare trebuie să fie plăcute, fie că alegem să le petrecem în casă, pe balcon, la terase sau în curte. Astfel, soluţiile care ţin ţânţarii la distanţă sunt necesare, însă este bine să căutăm unele prietenoase atât cu noi şi cu animelele de companie, cât şi cu mediul.

Din fericire, există şi metode pentru combaterea ţânţarilor chiar şi pentru spaţiile deschise cum ar fi balcoanele sau curţile, care nu conţin insecticide. Noi ne-am documentat şi am găsit pentru tine două modalităţi sigure şi la îndemână.

Capcanele electrice pentru ţânţari (distrugătoarele de insecte)

Cu capcanele electrice sau distrugătoarele de insecte rezolvi eficient problema ţânţarilor din balcon sau curte, sigur, fără substanţe chimice. Reprezintă soluţia modernă, simplă şi elegantă pentru a te relaxa în voie în aer liber, la tine acasă. De regulă, aceste capcane folosesc o lampă UV care atrage insectele în grătarul său încărcat electric. Ţânţarii cad într-o tavă detaşabilă care se curăţă foarte simplu. Este soluţia ideală, ecologică şi sigură pentru tine şi familia ta. Marele avantaj este acela că acest dispozitiv este foarte eficient şi elimină o mare varietate de insecte, nu doar ţânţarii. În plus, poate fi utilizat şi în interioare, fără niciun fel de problemă.

Plante, uleiuri esenţiale şi alte soluţii naturale

Există şi multe produse naturale eficiente în combaterea ţânţarilor. Poţi folosi diverse ierburi zdrobite, pe care le pui lângă casă şi în grădina ta, dar şi o serie de produse adiţionale pe care le iei de-a gata din magazin şi care îţi rezolvă problema.

O varietate de uleiuri esenţiale au reputaţia de a respinge ţânţarii. Un studiu recent confirmă faptul că uleiul de lavandă respinge ţânţarii şi poate fi utilizat aplicându-l pe scaune, masă sau alte obiecte de pe terasă sau balcon ori direct pe pervaz. De asemenea, poţi să aprinzi lumânări care conţin ulei de lavandă în spaţiul în care te relaxezi cu familia.

Eficiente sunt şi lumânările de citronelă (lemongrass). Şi uleiul de cocos combinat cu ulei de liliac indian (neem) respinge ţânţarii, dar doar dacă este aplicat direct pe piele.

O altă modalitate naturală şi destul de populară prin care poţi ţine ţânţarii la distanţă este să consumi usturoi. Nu este foarte clar de ce usturoiul face ca oamenii să fie mai puţin atractivi pentru ţânţari, dar există o serie de studii care au arătat că cei care îl consumă în cantităţi semnificative sunt mai puţin expuşi muşcăturilor de ţânţari. De altfel, usturoiul este folosit în mai multe tratamente comerciale împotriva acestor insecte.

FOTO: PexelsRecente

3 motive sa te speli pe fata seara Sursa foto shutterstock 1924405574 jpg
shutterstock 512817400 jpg
O locuință de revistă, amenajată în patru pași simpli jpg
De ce sa masezi tenul cu miere Sursa foto shutterstock 1613904577 jpg
Rulada cu gem de cirese Sursa foto shutterstock 2072439719 jpg
Tocuri jpg
pahar cu apa jpg
Ratatouille Sursa foto shutterstock 1664054827 jpg
shutterstock 1836252643 jpg
Suleiman Magnificul, lalele foto  Shutterstock jpg
ClickPentruFemei (4) (6) jpg
avion sursa  Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
Prajitura cu mere Sursa foto shutterstock 376258168 jpg
Grup de drumeti langa lac JPG
40 de ani jpg
Pensule machiaj jpg
Supa de linte Sursa foto shutterstock 309501530 jpg
manichiura 3D 2023 shutterstock 1720295548 jpg
Ce sa nu faci cand ai buzele crapate Sursa foto shutterstock 1846727497 jpg