Cum scazi nivelul colesterolului din organism?

1 85176 original jpg jpeg

1.Renunta la mâncarea grasă

Alimentele bogate în grăsimi cresc nivelul colesterolului, ceea ce poate duce la un risc mare de afecţiuni ale inimii. Evită alimentele gătite în ulei, prăjiturile sau mâncărurile congelate din comerţ. O alimentaţie bogată înseamnă o cantitate mare de legume, care să însoţească orice masă a zilei. Nu uita de hidratare!

2.Fă mişcare zilnic

Pe lângă o alimentaţie sănătoasă, mişcarea trebuie să devină constantă în viaţa ta. Poţi face orice tip de exerciţii, în funcţie de ceea ce te face să te simţi bine, important este să ai un program bine stabilit, de la care să nu te abaţi. Prin mişcare, nivelul colesterolului bun din organism va creşte, iar cel rău o să scadă considerabil.

3.Consumă fibre

Prezenţa fibrelor în alimentaţia ta este esenţială pentru a ţine nivelul colesterolului sub control. Consumă alimentele precum cerealele, mazărea, fasolea, care hrănesc organismul şi îl menţin sănătos. Astfel, nu te vei mai confrunta cu excese alimentare, deoarece datorită fibrelor, vei avea o permanent o senzaţie de saţietate. Totuşi, trebuie să ai grijă să nu le consumi în exces, ca să nu ajungi în cealaltă extremă.

4.Relaxează-te cât mai mult

Stresul şi stările de anxietate duc la creşterea nivelului de colesterol din sânge, ceea ce poate duce la mai multe afecţiuni. Încearcă să te consumi mai puţin şi să găseşti mereu metode prin care să te detaşezi şi să te relaxezi. Plimbă-te, citeşte o carte, ascultă muzică. Fă ceea ce îţi place!