Cum speli corect prosoapele ca să nu fie aspre. Trucul eficient care le face moi şi pufoase

1 prosoape jpg jpeg

Îţi doreşti să ai prosoape moi şi pufoase, la fel cum sunt cele din magazin şi reclame? Cu ajutorul acestui truc, vei şti cum să speli prosoapele în mod eficient, pentru a te bucura cât mai mult timp de ele.

Nimic nu se compară cu senzaţia de a ieşi din duş într-un prosop curat şi pufos. Dar păstrarea prosoapelor moi şi pufoase poate fi o provocare, deoarece după doar câteva spălări, ţesăturile pot deveni aspre. Poate că ai trecut şi tu printr-o astfel de experienţă şi ai apelat la diferiţi detergenţi pentru a remedia situaţia, însă fără rezultat. Nu te descuraja! Dacă vrei să păstrezi prosoapele în stare perfectă, există câteva lucruri pe care le poţi face. Îţi oferim câteva sfaturi eficiente şi deloc complicate, pe care le poţi pune în aplicare. 

Cele mai întâlnite greşeli la spălarea prosoapelor

  • Nu este nevoie să speli prosopul după fiecare folosire. Ca regulă generală, prosopul trebuie să fie spălat după a treia folosire, (dacă nu sunt semne vizibile de murdărie pe el), pentru a nu risca să dezvolte un miros neplăcut şi bacterii.

Citeşte şi: Cât de des ar trebui să speli lenjeria de pat. Bonus: sfaturi pentru o curăţare corectă şi eficientă

Citeşte şi: Ce să nu speli niciodată la maşina de spălat rufe. Ţi-o poate defecta rapid

  • Nici o cantitate suplimentară de detergent nu te va ajuta. Prosoapele devin rigide atunci când acumulează reziduuri de săpun. Recomandat este să foloseşti detergent delicat, într-o cantitate mai mică decât cea sugerată ciclului de clătire al maşinii tale.
  • Spălatul în apă rece sau călduţă este o altă greşeală pe care mulţi o fac. Apa caldă, la 60º, absoarbe mai bine detergentul şi lasă mai puţine reziduuri pe prosoape.
  • Nu este nevoie să pui multe prosoape în maşina de spălat. Acest lucru doar va încărca maşina şi nu va lasă spaţiu suficient pentru a se spăla toată murdăria şi detergentul de pe prosoape. Acelaşi lucru este valabil şi în cazul uscătorului. Pentru majoritatea maşinilor standard se recomandă spălarea a două sau trei prosoape de baie, simultan cu prosoape mici pentru mâini.

Soluţia care înmoaie prosoapele de la prima spălare

Oţetul alb te poate ajuta. Tot ce trebuie să faci este să torni o ceaşcă de oţet alb distilat în compartimentul pentru balsam şi să dai drumul maşinii de spălat, fără să pui detergent, la 60º. Oţetul înmoaie prosoapele, ucide bacteriile şi îi conferă o textură pufoasă.

Dacă nu eşti mulţumit de rezultat, la următoarea spălare, adaugă în compartimentul pentru balsam, pe lângă oţet şi bicarbonat de sodiu.

La final, se recomandă uscarea prosoapelor în aer liber. Dacă obişnuieşti să usuci prosoapele la uscător, este de preferat să setezi o temperatură  scăzută.

Sursă foto: Shutterstock