Cum te ajută turmericul să ai dinţi albi. Remediul care acţionează precum benzile pentru albirea dentară

1 turmeric jpg jpeg

Turmericul este un condiment popular la nivel mondial, având origini asiatice. Se foloseşte atât în mâncăruri, cât şi ca remediu pentru diferite probleme de sănătate minore. El are un rol important chiar şi în îngrijirea dentară, la domiciliu. Iată cum te ajută!

Se spune că zâmbetul este primul lucru pe care oamenii îl observă atunci când te întâlnesc. Aşa că probabil îţi doreşti să arate cât mai bine. Din păcate, dantura, la fel ca oricare altă parte a corpului, dacă nu este îngrijită corespunzător se poate deteriora. Obiceiurile greşite, rutina nepotrivită de periaj, petele de cafea sau de ceai, toate acestea pot duce la îngălbenirea dinţilor.

Dacă eşti în căutarea unei soluţii naturale pentru albirea dinţilor, turmericul te poate ajuta. Iată cum!

Turmericul, un condiment „minune‟ pentru sănătatea dentară

Potrivit „Healthline‟, consumat în preparate, turmericul previne riscul de apariţie a bolilor gingivale. Acest condiment ajută la îndepărtarea plăcii. În plus, rezultatele unui studiu, din 2013, a arătat că turmericul poate ameliora durerile dentare şi poate fi folosit ca tratament al parodontitei.

În plus, folosit sub formă de pastă de dinţi, turmericul ajută la albirea dinţilor. 

Cum prepari pasta de dinţi cu turmeric

Periajul dinţilor cu turmeric, ulei de cocos şi bicarbonat de sodiu poate ajuta la sănătatea şi aspectul dinţilor. În timp ce turmericul albeşte dantura, uleiul de cocos elimină bacteriile, iar bicarbonatul lustruieşte dinţii şi ajută la curăţarea lor.

În ciuda faptului că este un condiment puternic, potrivit „Brightside‟, turmericul nu va deteriora smalţul şi nici nu va irita gingiile, la fel ca alte produse din comerţ. Cum îl foloseşti?

  • Se recomandă utilizarea pastei cu tumeric doar o singură dată pe zi.
  • Reţine că această metodă o să îţi îngălbenească periuţa de dinţi.
  • Turmericul prezintă foarte puţine riscuri în ceea ce priveşte albirea dinţilor. Desigur, dacă eşti alergic la acest condiment, evită să îl foloseşti!

Alimente recomandate pentru dinţi strălucitori

Există şi alimente care îţi vor face dinţii să strălucească. Printre ele se numără: ţelina, merele, perele, migdalele şi morcovii. Acestea stimulează producţia de salivă, care neutralizează acizii.

În plus, alimente precum cacao, conopidă, broccoli, spanac sau morcovi sunt bogate în acid oxalic. Această substanţă creează un stract protector, ce acoperă dintele.

Sursă foto: Shutterstock