Dacă te pregăteşti de concediu, nu uita să îţi pui în bagaj şi aceste lucruri! Multe persoane uită de ele

1 kit pentru vacanta jpg jpeg

Atunci când te pregăteşti de concediu, primul lucru la care te gândeşti este să îţi pui rapid în bagaj costumul de baie, crema pentru plajă sau hainele. Însă, când pleci în vacanţă, trebuie neapărat să nu uiţi şi de aceste lucruri absolut utile!

Întotdeauna este bine să fii preventiv! Mai ales, dacă pleci în concendiu în străinătate şi te afli la sute sau mii de kilometri de casă. Când călătoreşti, eşti expus la un mediu nou şi este posibil să nu ai acces cu uşurinţă la o farmacie sau la magazinele tale preferate. De aceea este necesar să te organizezi din timp şi să îţi pregăteşti înainte kit-ul de călătorie. Acest lucru îţi va garanta o vacanţă, fără probleme. Iată o parte dintre lucrurile pe care trebuie să le ai în bagaj!

Termometrul

Un bagaj complet ar trebui să conţină un termometru pentru a măsura temperatura corpului. Poţi opta pentru un termometru digital, pe care îl găseşti cu uşurinţă la farmacie. Deşi poate fi mai costisitor, termometrul digital se introduce în ureche şi măsoară în mod precis temperatura. În special dacă vei pleca în concediu alături de cei mici, un termometru este absolut necesar. Schimbările de climă, aerul condiţionat sau băuturile reci sunt factori care pot declanşa imediat o răceală.

Spray-ul anti-ţânţari

Cei mai insuportabili musafiri pe care îi poţi avea în concediu sunt ţânţarii. În special dacă vei merge în zone umede (precum Delta), în preajma lacurilor sau în zone cu multă vegetaţie. Pe lângă faptul că muşcăturile de ţânţar sunt deranjante şi provoacă mâncărimi, umflături, roşeaţă sau dureri, unele dintre ele pot fi chiar fatale. Pe piaţă, sunt numeroase produse care te protejează atât împotriva ţânţarilor, cât şi împotriva albinelor, viespilor sau căpuşelor. Nu uita să le pui în bagajul tău!

Apa termală

Cosmeticele şi cremele de protecţie intră şi ele în categoria produselor pe care trebuie să le ai în geantă. De asemenea, în trusa ta de frumuseţe, poţi adăuga şi apa termală, care pe lângă faptul că îţi va fixa machiajul, aceasta este utilă şi în cazul în care te vei confrunta cu arsuri solare. Apa termală are efect de împrospătare şi de netezire a pielii, reduce iritaţiile, ajută la vindecarea pielii, tratează inflamaţiile şi are efect calmant. Apa termală este indicată şi pentru pielea bebeluşilor.

Medicamentele pentru digestie

Atunci când pleci în vacanţă, într-un loc nou, poate nu ştii cât de sănătoase sunt alimentele oferite la restaurant. De regulă, multe persoane se confruntă cu probleme digestive în vacanţă, fie din cauza alimentelor preparate necorespunzător, fie din cauza alimentelor consumate din abundenţă şi în combinaţii nepotrivite. De accea, este important să ai întotdeauna în geantă medicamente pentru digestie şi pentru stări de vomă. Sistemul digestiv este sensibil şi poate fi dat peste cap din cauza schimbării de mediu.

Pentru durerile de dinţi

Atunci când te afli în concediu, ultimul lucru pe care ţi-l doreşti este să te confrunţi cu o durere de dinţi, pe care nu o poţi gestiona. Durerile de dinţi şi de măsele sunt printre cele mai neplăcute şi greu de suportat. De aceea, trebuie să te asiguri că dantura ta şi a familiei tale este se află cât mai departe de aceste neplăceri. Nu uita să pui în bagaj antiinflamatorii, care pot calma problemele dentare!

Sursă foto: Shutterstock