De ce nu trebuie să foloseşti balsam de rufe când speli hainele bebeluşului şi cum le cureţi corect

1 haine de bebelus jpg jpeg

Pe piaţă există numeroşi detergenţi care sunt folosiţi pentru igienizarea şi împrospătarea hainelor şi care au diferite mirosuri şi texturi. Şi tot multe sunt şi variantele de balsamuri de rufe. Ceea ce mulţi nu ştiu este că balsamul poate fi dăunător pentru bebeluşi.

Meseria de părinte vine la pachet cu multe bucurii, dar şi cu o mulţime de griji, cum ar fi preocuparea pentru lucruri la care nu te-ai fi gândit niciodată că pot fi dăunătoare pentru copilul tău. Fie că este vorba de jucăriile mici, care pot fi înghiţite foarte uşor sau de mâncarea pe care micuţul o mestecă, toate acestea pot fi adevărate preocupări pentru părinţii de bebeluşi. Potrivit publicaţiei The Mirror, Deyan Dimitrov, fondatorul unui serviciu de spălătorie şi curăţătorie, cunoscut în Marea Britanie, le recomandă părinţilor să nu folosească balsamuri de rufe atunci când spală hainele bebeluşilor. Expertul avertizează că acest tip de detergent poate provoca iritaţii şi este dăunător pentru pielea bebeluşilor. 

Dimitrov spune că nu este indicată folosirea zi de zi a unui astfel de produs, pentru că balsamul poate irita pielea foarte sensibilă. Mai mult, este bine de ştiut că hainele pentru bebeluşi sunt tratate cu substanţe chimice rezistente la căldură pentru siguranţă. Balsamul poate afecta eficacitatea acestor substanţe şi poate deteriora calitatea materialului. Acelaşi lucru se poate întâmpla şi la spălatul hainelor cu apă prea caldă. Specialistul a spus că spălatul la peste 50 de grade poate afecta şi mai mult rezistenţa materialului la flacără: „Din acest motiv, evitaţi să folosiţi balsam de rufe pe pijamale, pe îmbrăcămintea pentru bebeluşi şi pentru ţesături precum velur, pânză sau lână‟, a spus Deyan.

Aşa speli corect hainele copilului

Deyan a împărtăşit câteva sfaturi de spălare corectă a hainelor de bebeluşi. Poţi începe prin a pune hainele la un ciclu pentru haine delicate. Spală-le la o temperatură scăzută, cu un detergent bio şi lasă-le să se usuce în mod natural. Acest lucru va ajuta ca hainele să rămână moi, fără să foloseşti balsam. Este important să verifici întotdeauna eticheta hainelor şi să citeşti dacă acestea au fost tratate cu substanţe chimice rezistente la căldură/flacără. Dacă da, nu utiliza balsam de rufe nici pentru o spălare cu apă de peste 50 de grade.

Sursă foto: Shutterstock