De ce riscul de boli cardiace este mai mare la femeile aflate la menopauză

1 infarct jpg jpeg

Asociaţia Americană a Inimii avertizează că menopauza este o perioadă cu risc cardiac crescut. De aceea, este nevoie de controale periodice şi de adoptarea unor măsuri preventive.

Implicat în apariţia riscului cardiovascular este estrogenul, mai exact, scăderea nivelului acestui hormon la menopauză. Se ştie că estrogenul are efecte protectoare asupra tensiunii arteriale şi a colesterolului, fiind important pentru sănătatea inimii. De asemenea, estrogenul este „responsabil” pentru faptul că femeile încep să dezvolte boli de inimă cu zece ani mai târziu decât bărbaţii.

Simptomele infarctului pot fi diferite la femei

În cazul femeilor, există unele particularităţi în cazul apariţiei infarctului, simptomele putând fi diferite de cele care apar la bărbaţi. Astfel, pot fi semne ale infarctului la femei: senzaţia de epuizare, gâfâiala la efort, greaţa sau starea de vomă. Şi anxietatea, insomnia şi oboseala persistentă pot arăta că inima este în suferinţă. Femeile cu cel puţin un factor de risc cardiovascular (fumat, stres, sedentarism, hipertensiune, nivel crescut al colesterolului rău, diabet) trebuie să acorde o atenţie aparte prevenirii atacului de cord. 

Măsuri cu efect protector

Femeile – de altfel, întreaga populaţie adultă -, este indicat să respecte unele măsuri pentru a-şi reduce riscul de apariţie a bolilor cardiovasculare. Se recomandă: păstrarea unei greutăţi normale (sau aproape de normal), mişcarea (probabilitatea de instalare a bolii coronariene este aproape redusă la jumătate la persoanele cu o viaţă activă), alimentaţia echilibrată, menţinerea nivelului normal al colesterolului şi renunţarea la fumat şi la excesul de alcool.Recente

vinuri medicinale shutterstock 459282892 jpg
clickpentrufemei jpg
mamă alergică la copil  sursa   Shutterstock jpg
planta de gradina iarna jpg
Bebelus care plange  jpg
vitamina D jpg
Filme de Craciun de evitat cand esti cu copiii  Sursa imagine shutterstock 1868925283 jpg
sampon uscat profesional xpertbeauty jpg
manichiura oja semipermanenta jpg
cadou oferit de femeie jpg
Esti friguros Afla care sunt cele mai bune alimente în sezonul rece  Sursa imagine Pixabay jpg
alimente congelate  jpg
Ce să faci și ce să nu faci înainte de programarea la medic  jpg
shutterstock 1494529091 jpg
model anul 2021  sursa   Instagram jpg
close up beautiful woman wearing necklace pearl bracelet jpg
exercitii pentru posterior shutterstock 481861576 jpg
Planifica ti vacanta de vara din timp jpg
curatenie jpg
Insula Queimada, din Brazilia jpg