De ce să NU ţii aceste cure de slăbire. Rezultatele finale pot fi nocive

1 shutterstock 211479034 jpg jpeg

Când ceva este prea bun pentru a fi adevărat sau când îţi promite marea cu sarea, ai dreptul să fii reticentă. Mai ales atunci când vrei să adopţi un stil alimentar care să te slăbească şi să te menţină aşa. Internetul abundă de diete eficiente pe termen scurt, dar periculoase pentru sănătatea ta. Noi le-am cules pe unele dintre cele mai nocive.

Evită aceste diete, pentru că pot produce carenţe de minerale şi de vitamine în corp!

Dieta fără carbohidraţi

Una dintre cele mai populare diete din ultimii ani, cunoscută şi cu numele de Atkins, ar putea reveni la modă în urma curentului anticarbohidraţi care a împânzit internetul. Şi asta, deoarece conţinutul de carbohidraţi permis de această dietă este minim, cura încurajând consumul de proteine şi grăsimi. Partea bună a acestei diete este că te ajută să slăbeşti rapid. Partea proastă? Nu are efect pe termen lung, iar kilogramele se vor întoarce. În plus, aportul de carbohidraţi este prea scăzut, lucru care poate afecta funcţionarea normală a sistemului nervos central.

Dieta cu grepfrut

În procesul de slăbire, consumul de grepfrut, unul dintre citricele cu cele mai puţine calorii, este chiar indicat. Dar, chiar dacă este bogat în fibre şi vitamina C, un consum exagerat va avea efecte adverse pentru sănătatea ta. Dieta tradiţională cu grepfrut durează 12 zile şi are în meniu acest fruct sau sucul lui, la toate cele trei mese ale zilei. Acest plan alimentar este foarte popular, deoarece îţi permite să mănânci alimentele tale preferate, atât timp cât le combini cu acest fruct. Se crede că sucul grepfrutului, combinat cu proteinele, ajută la accelerarea metabolismului. Dar excesul de vitamina C, substanţă conţinută de grepfrut în doze generoase, poate avea efecte adverse, precum distrugerea ţesuturilor. În plus, pot apărea neplăceri precum diaree, dureri abdominale şi arsuri cauzate de boala de reflux gastroesofagian.

Dieta cu supă de varză

O altă variantă a acestei cure este cu supă de pui, un plan alimentar la fel de nesănătos. Ideea de bază a acestei diete este să mănânci micul dejun, apoi să-ţi petreci restul zilei consumând doar supe. Pare simplu de făcut, dar deloc sănătos pentru organism. O dietă funcţională este cea care îţi furnizează substanţele nutritive de care are nevoie corpul pentru o activitate optimă. Or, tocmai acest lucru lipseşte din cadrul acestei diete restrictive din punct de vedere caloric. E drept că poţi pierde kilograme în timp scurt, dar îţi faci rău singură, chinuindu-ţi organismul cu preţul acumulării mai mari în greutate, după ce renunţi la dietă. Căci vei renunţa, asta e sigur!

Dieta cu mâncare de bebeluşi

Un plan alimentar destul de inedit, care încurajează consumul a nu mai puţin de 14 borcane de mâncare de bebeluşi, toată ziua, în timp ce, la cină, ţi se permite o masă... de oameni mari. Având în vedere că mâncarea pentru bebeluşi conţine puţine calorii, este de înţeles cum poţi slăbi urmând această dietă. Cu toate acestea, cura a fost criticată din cauză că nu conţine substanţele nutritive de care are nevoie un adult. În plus, există o mare tentaţie de a mânca în proporţii exagerate la cină. Dincolo de acest lucru, este o dietă destul de costisitoare.

Cura cu mâncare de bebeluşi este adorată de celebrităţile de la Hollywood, precum Gwyneth Paltrow, Jennifer Aniston şi Kate Hudson.

Dieta cu desert la micul dejun

Acest plan alimentar delicios a plecat de la rezultatele unui studiu, conform căruia persoanele care consumă dulciuri la micul dejun au slăbit mai mult decât cele care n-au făcut-o. Logica ar fi aceea că, dacă îţi satisfaci pofta de dulce la începutul zilei, nu vei mai fi tentată să mănânci nesănătos mai târziu şi vei avea destul timp să digeri prăjiturile şi celelalte delicatese de la micul dejun. Problema este că dulciurile sunt bombe calorice, indiferent la ce oră le mănânci. În plus, ele nu dau nici senzaţia de saţietate pe care o cauţi la un mic dejun copios, iar foamea apare mult mai repede, pe parcursul unei zile. Încearcă, mai bine, să te răsfeţi cu o prăjitură din când în când, fără să faci abuz, în loc să o mănânci în fiecare dimineaţă.

FOTO Shutterstock.com 



Recente

interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg
5 calitati nelipsite persoanelor inteligente emotional  Sursa foto shutterstock 715595482 jpg