De ce trebuie să laşi întotdeauna jos capacul toaletei, înainte de a trage apa

1 shutterstock 559049896 jpg jpeg

Din comoditate sau din alte motive, mulţi oameni trag apa la toaletă fără a lăsa capacul jos. Experţii avertizează că aceasta este modalitatea "perfectă" de răspândire a bacteriilor şi virusurilor, inclusiv a coronavirusului.

Dacă nu închideţi capacul toaletei înainte de trage apa, ar fi bine să începeţi să o faceţi. După cum s-a demonstrat, metoda prin care capacul rămâne ridicat este incredibil de insalubră.

Când apa este trasă, se ridică în aer un nor de aerosoli, de particule microscopice din urină şi materii fecale, care vor fi împrăştiate prin toată baia. Astfel, bacteriile şi germenii pot rămâne în aer până la şase ore şi pot fi inhalate. Totodată, pot ajunge pe haine şi pe obiecte din apropiere cum ar fi săpunul, prosoapele sau periuţa de dinţi. Aceste particule pot juca un rol important în transmiterea bolilor infecţioase. 

În timp ce toaletele moderne sunt concepute pentru a limita cantitatea de particule eliberate în aer, vasul de toaletă în sine este acoperit de bacterii, germeni şi virusuri care vor deveni aerosoli în contact cu jetul puternic de apă. 

Închiderea capacului poate reduce semnificativ cantitatea de picături şi particule emise în aer. Dacă utilizaţi o toaletă publică care nu are capac, încercaţi să staţi cât mai departe de ea atunci când trageţi apa şi să părăsiţi cabina cât mai repede.

Când vine vorba despre propria locuinţa, este indicat să păstraţi obiectele de uz personal (truse de machiaj, creme, perii de păr, dischete demachiante etc.) în dulăpioare închise. Nu e deloc o idee bună că periuţele să fie puse direct în pahar, mai ales în băile înguste şi înghesuite de bloc. O altă soluţie practică, este să folosiţi în rezervorul toaletei, acele soluţii de dezinfectare şi parfumare. Chiar dacă aerosolii împrăştiaţi la tragerea apei rămân prezenţi, încărcătură microbiană generală a vasului de WC va scădea semnificativ. De asemenea, peria de toaletă trebuie folosită cât mai des.

FOTO ShutterstockRecente

hygge jpg
meniu restaurant jpg
detergent lichid de vase jpg
nas infundat pe timpul noptii jpg
Tiramisu cu ceai matcha si kiwi  Sursa foto shutterstock 2287226011 jpg
dieta, creier, longevitate jpg
femeie fericita la birou jpg
Exercitiul simplu de Pilates care te ajuta sa slabesti  Sursa foto shutterstock 1922215715 jpg
Cafea cu pulbere de ciuperci medicinale  Sursa foto shutterstock 1453768808 jpg
Mini pizza rapida  Sursa foto shutterstock 351620420 jpg
crampe musculare jpg
culorile verii 2024 jpg
clickpentrufemei ro (8) jpg
3fYsLk00mMlZ009 SY0PoAAC7DQ Bd6KMwgrGLMAOi9X2fWgxhNf Yx5hyQH4tiLK5cc1YbNiIDh73VtLjYRNDRgjf1CJ8XoPA5vluitqBRefoH43N8UU39rMUMD5YfUCpp3r5uDwKY tQNsuI6oSj8
Uite aici top 3 idei de activități pe care le poți face alături de prietena ta cea mai bună într o sâmbătă după amiaza jpg
Top 5 locatii extraordinare de nunta pentru momentul tau de basm jpg
kl jpg
Rulou cu scortisoara  Sursa foto shutterstock 1381752479 jpg
curatarea castilor  jpg
udarea florilor jpg