Cura cu varză. Te ajută să slăbeşti rapid şi să spui STOP asteniei

cura cu varză jpeg

Te simţi vlăguită şi fără chef de viaţă? Cura cu varză te ajută să alungi simptomele asteniei de toamnă. Mai mult, varza este considerată aproape un panaceu, pentru că ajută la vindecarea unui număr impresionant de afecţiuni. Iată câteva dintre beneficiile ei incontestabile!

Cura cu varză combate stările depresive

Schimbările bruşte de temperatură,zilele ploioase şi presiunea atmosferică îţi influenţează starea de sănătate? Unul-două pahare pe zi cu suc de varză,cu 40-50 de minute înainte de masă,te revitalizează (este energizant,reduce migrenele şi înlătură ameţeala).

Mai este recomandat în anemie,gastrită,ulcer gastric şi duodenal,astm,bronşită,diabet şi paraziţi intestinali. Eficienţa sucului creşte dacă-l amesteci cu o linguriţă de zeamă de lămâie.

Calmează durerile reumatice

Dacă suferi de dureri reumatice, cura cu varză acţionează ca un antiinflamator. Mănânci timp de 10-20 de zile câte 300 g de varză pe zi,din care 150 g în stare crudă (sub formă de salate),iar restul fiartă.

Varza mai calmează durerile provocate de ulcere şi gastrite (nutriţioniştii recomandă consumul zilnic a 300 g de varză crudă,timp de 10 zile).

Cura cu varză protejează împotriva cancerului

Specialiştii afirmă că riscul de cancer poate fi redus,în mare măsură,prin consumul abundent şi constant de varză crudă.

Conţinutul crescut de antioxidanţi din seva acestei legume luptă împotriva radicalilor liberi (în număr mare,aceştia afectează celulele şi favorizează apariţia tumorilor canceroase).

Ameliorează bolile pulmonare

Datorită conţinutului crescut de sulf,varza este un bun adjuvant în bolile pulmonare. O poţi prepara sub formă de decoct,din 60 g varză,la 0,5 -1 l de apă,cu 70 g miere.

Bei câte un pahar,de două ori pe zi,timp de o lună. Cura cu varză chiar dă rezultate!

Proprietăţi 30 kcal/100g

Proteine1,5 g Lipide0,8 g Potasiu233 mg Vitamina C48 mg Calciu40 mg Fosfor30 mg Vitamina B32,1 mg

Ce îţi poţi găti în cura cu varză: Salată de varză roşie cu mere

Ingrediente:o jumătate de varză roşie;două mere potrivite;un morcov;o tulpină de ţelină;ulei de măsline;  zeama de la o jumătate de lămâie;piper;boia dulce;sare.

Toci varza,tai tulpina de ţelină,cureţi de coajă merele şi le dai pe răzătoare. Le pui pe toate într-un bol mai mare şi le amesteci cu uleiul de măsline,zeama de lămâie,sarea,boiaua dulce şi piperul.

Pe lângă faptul că are un gust delicios,salata de varză crudă este mineralizantă şi previne cancerul de colon datorită conţinutului ridicat de fibre şi antioxidanţi.

Ciorbă de varză

În cura cu varză poţi mânca şi o delicioasă ciorbă de varză.

o varză potrivită;o ceapă;o rădăcină de păstârnac;un morcov;un ardei capia;3-4 roşii;mărar;  zeama de la o lămâie;sare.

Cureţi ceapa,păstârnacul,morcovul,roşiile şi ardeiul capia. Le dai prin răzătoare sau le tai cubuleţe şi le căleşti în ulei. Între timp,toci varza,pui sare şi o storci de zeamă. Apoi o adaugi peste legumele lăsate la foc mic. După 5-10 minute,adaugi apă în oală,puţin câte puţin. La sfârşit,adaugi zeama de lămâie,sarea şi mărarul.  

Indicată în curele de slăbire (datorită conţinutului scăzut de calorii),ciorba de varză ajută la detoxifierea organismului,constipaţie,gripă,infecţii intestinale.

Cura cu varză, remediu pentru împrospătarea tenului!

Dacă petele roşii şi punctele negre ţi-au „umbrit” frumuseţea tenului,încearcă compresele cu frunze de varză albă. Tai frunzele şi le striveşti cu făcăleţul,apoi le pui pe zonele cu probleme. Laşi frunzele să acţioneze 20 de minute şi apoi te speli cu apă călduţă. În caz de acnee,mai poţi aplica la final şi o cremă cu extract de muşeţel sau de nalbă.

Citiţi şi: Dieta indiană



Recente

5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg
5 calitati nelipsite persoanelor inteligente emotional  Sursa foto shutterstock 715595482 jpg
Job jpg