Cura de cireşe

1 48787 original jpg jpeg

Dacă e vară şi e vacanţă, atunci trece negreşit pe lista ta de alimente sănătoase cireşele. Ele au o mulţime de proprietăţi terapeutice de care poţi profita în aceste zile.

Te ajută să dormi

Cireşele au un puternic efect de somnifer. Un grup de persoane care sufereau de insomnie au participat la un studiu şi au consumat 400 g de cireşe zilnic. Rezultatul? Au dormit mai mult şi mai bine. Acest efect al cireşelor se datorează conţinutului lor de serotonină şi de melatonină.Îţi curăţă rinichii

Dacă suferi de nefrită,litiază renală sau de cistită,o cură de 15 zile cu suc proaspăt de cireşe negre te va ajuta. Ele conţin substannţe active cu efect antiinflamator şi diuretic. Sucul de cireşe elimină acidul uric din sânge şi ajută la buna funcţionare a rinichilor.

500 g de cireşe amare consumate zilnic timp de 14 zile îţi vor calma durerile reumatice. Flavonoidele din cireşe au un efect antiinflamator şi analgezic de zece ori mai puternic decât acidul salicilic. Aşa că o cură de cireşe reduce inflamaţia articulaţiilor,elimină progresiv durerile şi redă gradat mobilitatea articulaţiilor. Pentru a avea rezultate vizibile e bine să însoţeşti această cură de fizioterapie.

Dacă faci zilnic sport sau activităţi fizice,atunci sucul proaspăt de cireşe îţi poate fi de mare ajutor. Flavonoidele şi antocianidele sunt substanţele active cu proprietăţi analgezice care calmează febra şi durerile musculare.  În plus,medicii au constatat că persoanele care beau zilnic 700 ml de suc proaspăt de cireşe îşi îmbunătăţesc capacitatea de efort cu 15 %.

Proprietăţi:

63 kcal/ 100 g;

222 mg potasiu;

12 mg calciu;

11 mg magneziu;

1,6 g fibre.

Reţeta 1:Suc de cireşe negre

1 kg cireşe negre;2 linguriţe miere

Cureţi de sâmburi 1 kg de cireşe negre,le zdrobeşti într-un blender,apoi strecori şi pui sucul într-o sticlă închisă la culoare (nu de plastic). Poţi îndulci sucul cu 1-2 linguriţe de miere. Proprietăţile lui curative se păstrează maximum 6 ore,aşa că este bine să-l consumi imediat.

Recomandări:nefrită,cistită,litiază renală,insomnie,depresie.

Reţeta 2:Sirop de cireşe amare

2 kg cireşe amare;800 g miere

Cureţi 2 kg de cireşe amare de sâmburi,le zdrobeşti în blender,apoi strecori sucul obţinut printr-o sită fină. La 1 un litru de suc de cireşe,adaugi 800 g de miere proaspătă,amesteci şi ţii siropul obţinut la frigider. Acest sirop nu se fierbe deoarece şi-ar pierde toate proprietăţile terapeutice.

reumatism,artrită reumatoidă,digestie dificilă.

Cireşele,medicamentele verii

În ultimele studii făcute de cercetătorii americani asupra consumului de cireşe,au constatat că aceste fructe sunt un duşman redutabil al bolilor provocate de stresul modern. Cele trei substanţe active care au transformat cireşele în medicamentele verii sunt:antocianinele,acidul hidroxicinamic şi melatonina.

au efect antioxidant şi antiinflamator,protejându-te de boli cardiovasculare şi degenerative (reumatism,Alzheimer,Parkinson).

îţi protejează mucoasa stomacului de acţiunea nocivă a microbilor care provoacă gastroenterită.

este un hormon existent în pulpa cireşelor,care te ajută să dormi mai bine.



Recente

interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg
5 calitati nelipsite persoanelor inteligente emotional  Sursa foto shutterstock 715595482 jpg