Sucurile îţi redau energia

1 69481 original jpg jpeg

E vară, e caniculă şi ai vrea o băutură răcoritoare şi ­energizantă. Ei bine, dacă ştii ce să bei de-a ­lungul zilei, vei fi ­sănătoasă şi în formă.

În fiecare ceas al zilei,ai nevoie de vitamine şi de minerale pentru a face faţă stresului,­poluării,bacteriilor şi caniculei. Pentru că este atât de cald,transpiri,te deshidratezi,pierzi multe minerale,mănânci mai puţin şi prin urmare te simţi obosită şi lipsită de energie.  Iată ce poţi bea ca să fii în formă.

Băuturi PERICULOASE

Crezi că o băutură ­light este o bună alegere pentru siluetă? Greşit! În ciuda conţinutului mic de calorii,băuturile îndulcite cu aspartam stimulează acumularea grăsimilor în jurul taliei şi cresc riscul de a face obezitate. În plus,aceste ­băuturi nu te hidratează.

Dimineaţa=  hidratare+vitamine

Ştiai că în timpul somnului organismul pierde 500 ml de lichide? Tocmai de aceea,primul lucru pe care trebuie să-l faci dimineaţa este să te hidratezi.

Aşa că bea 200 ml de apă pe stomacul gol,care te va rehidrata şi-ţi va detoxifica organismul.

La micul dejun,bea 200 ml de suc de portocale,deoarece acesta îţi face plinul de vitamina C şi-ţi va da energia de care ai nevoie ca să faci faţă provocărilor zilei.

Fereşte-te de băuturile carbogazoase,care nu te hidratează şi-ţi distrug mucoasa digestivă.

Suc de portocale aromat

Storci patru portocale şi obţii 200 ml de suc,pe care-l amesteci cu o linguriţă de miere şi cu sucul de la jumătate de lămâie. 

Prânz =hidratare+minerale

După trei ore de muncă la serviciu şi de stres,­simţi că energia ta este în cădere liberă şi nu te mai poţi concentra aşa cum trebuie. Ai nevoie de ceva care să-ţi redea ­energia şi să te hidrateze. 

Dacă ai mâncat copios,atunci e tocmai bun un suc proaspăt de mere. Pectina din sucul de mere blochează  asimilarea grăsimilor şi a colesterolului şi reglează nivelul insulinei în sânge.

Mineralele şi fibrele pe care le conţine acest suc îţi ajută digestia ­şi-ţi stimulează sistemul nervos. Efectul? Te vei simţi energizată şi vei rezolva uşor toate sarcinile de birou.

Cocktail de mere cu kiwi şi mentă

Dai pe răzătoarea mică 3 mere,apoi le pui într-o strecurătoare şi le storci până obţii 150 ml de suc. Presezi doi kiwi cât să obţii 50 ml de suc,pe ­care-l amesteci cu sucul de mere şi cu două frunze de mentă tăiate fin. Poţi adăuga şi 2-3 cuburi de gheaţă.

După-amiază=  vitamine+imunizare

Pentru canicularele după-amieze de vară,cele mai potrivite gustări ar fi un ceai verde cu gheaţă şi lămâie verde sau un shake cu chefir. Alege ceaiul verde dacă ai avut o masă de prânz bogată în grăsimi,deoarece această băutură grăbeşte cu 77% arderile grăsimilor şi îţi dă senzaţia de saţietate până la ora cinei.

După-amiaza este momentul zilei în care corpul nostru este foarte sensibil la „atacul” bacteriilor,de aceea ai nevoie de un apărător al sistemului imunitar,adică de un shake cu chefir şi fructe.

Ceai verde cu lămâie verde

Îţi prepari un ceai verde dintr-o linguriţă de frunze şi 300 ml de apă. După ce s-a răcit,îl amesteci cu o ­linguriţă de miere şi cu zeama de la o lămâie verde.

Seara=relaxare+somn uşor

Cu două ore înainte de culcare,renunţi la ­sucul energizant şi alegi o ­bău­tură hidratantă,care să-ţi calmeze sistemul nervos şi să stimuleze producţia de melatonină (hormonul care declanşează somnul).

Dacă ai avut o zi grea,  un pahar cu suc de cireşe va „şterge” din organism efectele nocive al stresului. Cum? Cu ajutorul a trei substanţe active:antocianinele,care au efect antioxidant,acidul hidrocinamic,care protejează stomacul de bacteriile verii,şi melatonina,care stimulează somnul.

Cocktail de cireşe cu banane

Treci 300 g de cireşe coapte prin storcătorul de fructe şi obţii 150-200 ml suc dulce de cireşe pe care-l amesteci cu ½ banană pasată şi trecută printr-o sită.  Acest cocktail băut înainte de culcare te va răcori şi te va relaxa,pregătindu-te de somn.



Recente

prescură jpg
Transfăgărășan jpg
Incredere in sine jpg
pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg