FOTO Manifestul florilor: buchete din mucuri de ţigări şi aranjamente în gropi stradale

1 1000 de mucuri de tigara jpg jpeg

Nicu Bocancea, master florist internaţional, cel mai premiat român din industria florilor la competiţiile internaţionale de profil, a pornit, cu ajutorul construcţiilor florale, un Manifest pentru normalitate şi frumos, în 50 de episoade, pentru a atrage atenţia unor reguli sau nereguli din jurul sau şi pentru a-i încuraja pe oameni să se gândească mai mult la ce pot face pentru a schimba în bine lumea în care trăiesc.

“În fiecare zi, timp de 50 de zile, ne vom folosi de frumuseţea florilor pentru a spune poveşti din Bucureşti, unele dulci, altele amare, însă toate spuse în cel mai colorat şi pur mod cu putinţă, cu ajutorul construcţiilor florale. La fiecare pas găsim lucruri de semnalat sau de îndreptat, iar florile reprezintă cel mai frumos instrument pentru a o face”, declara Nicu Bocancea, membru al FLOOS, asociaţia celor mai buni 30 de floristi ai lumii.

Manifestul florilor, denumit de creatorul sau “50 de zile pentru 50 de ani”, a apărut că cel mai constructiv mod de a sărbători 50 de ani de când familia lui Nicu Bocancea a început să scrie istorie în industria florilor din România: “Părinţii mei lucrează cu flori şi din dragoste pentru ele din 1970, adică de fix 50 de ani. Au trecut prin comunism, prin Revoluţie, democraţie şi pandemie, înconjuraţi de flori şi încercând, prin florariile lor şi prin dedicarea cu care au dezvoltat afacerea de familie, Floraria Iris, să înfrumuseţeze şi să înveselească viaţă românilor”, mărturiseşte Nicu Bocancea.

Printre lucrările care marchează aceste eveniment se numără:

  • Groapă în asfalt, din mijlocul străzii, în care se împotmoleau toate maşinile care treceau, a fost acoperită de flori.
  • 1000 de mucuri de ţigară, aruncate pe stradă, au fost transformate într-o construcţie florală spetaculoasă.
  • Bagajul de griji şi incertitudini al acestui început de an şcolar a fost transformat în ghiozdane vesele, pline cu vise şi energie pozitivă.